Žena srpskog veznjaka nazvala prosvjednike stokom, LA Galaxy njemu odmah raskinuo ugovor

FOTO:

Član američke profesionalne nogometne lige MLS LA Galaxy raskinuo je u petak ugovor sa srpskim veznjakom Aleksandrom Kataijem, a razlog je “niz rasističkih i nasilničkih objava njegove supruge putem društvenih mreža”. (HINA, 24sata)

Tea Katai je na svom Instagram profilu objavila poruku u kojoj prosvjednike pokreta “Crni životi vrijede” nazvala “odvratnom stokom” te pozvala na nasilan obračun s njima. Ta je poruka kasnije izbrisana, ali klub iz Los Angelesa je reagirao raskidom ugovora s njezinim suprugom iako se on ispričao zbog tih poruka:

– Ono što je napisala moja žena je nedopustivo, to nisu stavovi koje ja dijelim i nisu dopušteni u mojoj obitelji. Strogo osuđujem bijeli suprematizam, rasizam i nasilje prema ljudima druge boje kože – dio je njegove poruke u kojoj se ispričao cijelom Los Angelesu rekavši kako zna da će trebati vremena da vrati njihovo povjerenje. No vrijeme nije dobio…

– Snažno osuđujemo poruke Tee Katai i stoga smo odlučili sporazumno raskinuti ugovor s Aleksandrom Kataijem. LA Galaxy poštuje obojene zajednice, posebice crnu zajednicu, u prosvjedima kojima se bore protiv sustavnog rasizma, društvene nejednakosti, netrpeljivosti i nasilja – objavio je klub u koji je Katai došao tek prije nekoliko mjeseci.

Odigrao je za njih dvije utakmice nakon što je došao iz Chicago Firea, no teško je očekivati da će dobiti novi angažman u američkom MLS-u nakon ovog.

OBIČNI TRAČ ILI ISTINA? CRISTIANO RONALDO OD IDUĆEG LJETA IMA NOVI KLUB!

TKO JE OVO DIZAJNIRAO? “Izgleda poput pidžame!” Procurio domaći dres Manchester Citya za sljedeću sezonu!

Komentari

komentara

« Povratak