ZGROZIO DOMAĆU JAVNOST: Uhićen jedan od najpoznatijih nogometaša…

FOTO:

Kada je u ljeto 2005. godine prešao iz Santosa u Real Madrid za 24 milijuna eura, mnogi su pomislili kako je Robinho novi brazilski kralj u Europi.

Tepali su mu čak kako je ‘novi’ Pele, ali bio je daleko toga iako je imao jako dobru karijeru igrajući za Santos, Real Madrid, Manchester City i AC Milan. Tu je čak osvojenih 16 trofeja uz pregršt individualnih nagrada. Za reprezentaciju Brazila odigrao je točno 100 utakmica.

No, sada je na stupu srama. Naime, Robinho je odveden na izdržavanje kazne od devet godina zatvora zbog brutalnog grupnog silovanja 22-godišnje djevojke. Zločin se odvio 22. veljače u noćnom klubu u Milanu, a, uz Robinha i njegovog prijatelja Ricarda Falca, djevojku su silovala još četvorica muškaraca. Silovanje je trajalo između 30 i 50 minuta u garderobi noćnog kluba.

Robinho je uhićen noćas u zgradi u kojoj živi u Santosu te je odveden na Savezni sud, gdje je ostao u pritvoru. Uhićen je po nalogu Višeg suda, koji je presudio da nekadašnji nogometaš mora služiti kaznu od devet godina zatvora zbog silovanja na koje ga je osudio sud u Italiji. S obzirom na to da Brazil ne izručuje državljane, Italija je tražila njegovo zatvaranje u matičnoj zemlji.

Prema presudi talijanskog suda, Robinho je “pokazao apsolutni prijezir prema žrtvi dok ju je izlagao brojnim poniženjima i teškom seksualnom nasilju”. Obrazloženje nepravomoćne presude, koja je kasnije potvrđena, prije šest godina objavila je talijanska novinska agencija ANSA. U njemu se otkriva niz gnjusnih detalja nedjela za koje su na po devet godina zatvora osuđeni Robinho i samo jedan počinitelj Ricardo Falco, dok identitet preostale četvorice nije poznat.

Sud u Milanu u studenom 2017. je prvostupanjskom presudom kaznio Robinha i Falca zbog “seksualnog napada i grupnog silovanja” djevojke u poznatom noćnom klubu u Milanu. Brazilski nogometaš tada je igrao za Milan. Robinho je pravomoćnost presude čekao na slobodi usprkos tome što je osuđen za težak zločin. U pritvoru nije bio zato što brazilski zakon brani izručenje državljana te zemlje u drugu državu, a u vrijeme izricanja presude Robinho je bio u Brazilu.

Komentari

komentara

« Povratak