ZLATKO DALIĆ ODUŠEVIO KOMENTAROM: “Smetam ako kažem da sam vjernik, smetam ako zahvalim braniteljima…”

FOTO:

Zlatko Dalić i njegovi izabranici vratili su se iz Nizozemske gdje je naša reprezentacija osvojila drugo mjesto u Ligi nacija. Nažalost, u finalu su bolji bili Španjolci nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Planovi o svečanom dočeku otkazani su nakon poraza u finalu, a neki igrači nisu se ni vratili s ostatkom ekipe u Zagreb. Naravno, među onima koji su se vratili bio je Zlatko Dalić. Hrvatski izbornik je dao izjavu za Dnevnik Nove TV, a mi prenosimo najzanimljivije dijelove.

Luka Modrić i njegova odluka? Zna li možda već Dalić kako će ta odluka glasiti?

Luka će sam odlučiti što i kako dalje. Ja bih volio da on nastavi jer on treba ovoj reprezentaciji i meni je žao zbog svih nas, a pogotovo zbog njega, što nismo osvojili to zlato, taj trofej. Bila bi to kruna svih nas, kruna njegove karijere. Neka se Luka malo odmori i onda će on priopćiti svoju odluku.

Dalić je na klupi već gotovo šest godina te je prošao puno toga, od uspjeha do nekih neuspjeha, preko hvalospjeva do kritika. Kako prolazi kroz sve to i koliko je bio blizu odluci da ode na vrhuncu?

Ja sam trebao otići nakon Rusije. Nisam otišao, ostao sam. Nakon Katra, nakon Lige nacija.

Zašto ste odlučili ostati?

Zbog svojih razmišljanja. Kada nešto napraviš, najbolje se povući. Mene vuče motiv, mene vuče Hrvatska i meni nema ljepšega posla od ovoga koji ja tu radim. Osvojiti tri medalje u pet godina, s tim se ne mogu pohvaliti ni puno jače reprezentacije, puno brojnije države nego što je Hrvatska. Ja sam ponosan na ovih svojih pet godina, na našu reprezentaciju, na igrače, na ovo što smo napravili. Ponosan sam na svoju karijeru osobito.

Kritika će uvijek biti kod nas. One su dio našega folklora. One su ovdje zbog nekog interesa tih drugih ljudi, ali ja sam pet i pol godina izbornik, nikad se nisam posvađao. Nikad nisam rekao ružnu riječ nikome. Ako sam negdje pogriješio, ispričao sam se. Ako smo izgubili, preuzeo sam odgovornost. Ja sam uvijek to napravio. Nakon Europskog prvenstva rekao sam da sam pogriješio, da ću se ispraviti i popraviti. Tako sam i učinio.

Smetam ako kažem da sam vjernik. Smetam ako kažem ‘hvala braniteljima’. Smetam zato što mislim svojom glavom i zato što sam biram reprezentaciju i igrače koji igraju zajedno sa svojim stožerom. Ne biraju ih novinari, ne biraju ih menadžeri, biram ih ja sam. Smetam ako nisam otišao iz Hrvatske jer sam ostao tu da mladim ljudima pošaljem poruku da ostanu u Hrvatskoj, da radimo bolju Hrvatsku. Zato me kritiziraju. Ja se na njih ne obazirem. Iza mene su naši igrači i tri medalje.

Komentari

komentara

« Povratak