ZLATKO DALIĆ PRELOMIO: Ovo je 26. hrvatski putnik na Euro!

FOTO:

Izgleda kako je stigao odgovor na pitanje koje je mnoge mučilo ovih tjedana – hoće li Nikola Vlašić ići na Europsko prvenstvo?

Kako doznaju Sportske novosti, igrač Torina ipak će ići na Euro, uvjereni su svi u taboru reprezentacije. Veznjak Torina u petak stiže u Rijeku, a subota 1. lipnja je termin koji mu je odredio izbornik kao kontrolni može li se spremiti za Njemačku.

Premda Vlašić još nema sve odgovore, u stožeru, što je najavio i Stipe Pletikosa, neće biti kruti, nego će mu dopustiti postupno dizanje intenziteta treninga, pa je praktično jasno da će Vlašić biti taj 26. putnik na kontinentalnu smotru. To se može izjaloviti jedino ako na treningu obnovi ozljedu i toliko pogorša stanje da sve padne u vodu.

Nakon što je morao izaći iz terena u utakmici Serie A igrane 3. svibnja, prve su prognoze govorile kako je vjerojatno otpao, potom nakon pregleda da će morati mirovati dva-tri mjeseca, ali kasnije snimke pokazale su da oštećenje hvatišta aduktora nije tako teško, a oporavak je tekao odlično. Vlašić je ostao u Splitu u vlastitom programu, tamo je sada počeo raditi s loptom, a od petka ponovno postaje dio momčadi.

Kako je napredak išao super, optimizam je veliki, jedino što još treba vidjeti na treninzima bit će reakcije na sprinteve i šuteve. Bude li sve u redu, onda neće biti zapreke da krene s ekipom 7. listopada put Portugala.

Nikola Vlašić igrao je na dva velika natjecanja, Euru 2021. godine i SP-u u Kataru. Na svakom je bio starter u nekim susretima, iako u Kataru nije igrao koliko bi on želio. Sigurno je pogodio s bijele točke u raspucavanju s Japanom i Brazilom. Na Euru je u osmini finala u Kopenhagenu sa Španjolskom bio u početnoj postavi na desnom krilu. Premda ga je ozljeda umalo izbacila iz projekta Njemačka uložio je golom napor, još jednom pokazao kakva je borac i profesionalac. Kad bi mnogi prihvatili prve procjene liječnika te otišli na odmor, on nije htio priznati da neće na najveći ovogodišnji nogometni događaj. U Splitu je po planu koji mu je pripremio otac Joško Vlašić radio “kao luđak” da demantira prognoze i pojavi se na okupljanju nacionalne momčadi. Imao je i fizioterapeuta koji mu je također bio vrlo bitan.

Komentari

komentara

« Povratak