Zlatko Dalić rekao tko će biti vođa nakon Modrića: “Dugo su ga osporavali…”

FOTO:

Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, dao je kratki intervju za RTL Televiziju osvrnuvši se na prvi dio kvalifikacija gdje su Vatreni upisali bod protiv Walesa te pobjedu protiv Turske.

“Bitno je da smo mi zadovoljni. Važno je da smo u Turskoj uzeli tri boda jer je ona po meni bolja reprezentacija od Walesa. Sve ide po planu. Najvažnije je koji ćemo biti nakon osme utakmice”, izjavio je Dalić. “Nijedna utakmica nije laka. Idemo ozbiljno, nema opuštanja. Moramo dati sve od sebe i ići na pobjedu”, dodao je.

Dalić je protiv Turske vodio 72. utakmicu kao izbornik Hrvatske, čime se izjednačio s Miroslavom Ćirom Blaževićem, koji je umro u veljači. “Nedostaje mi. Nazvao bi me i čestitao mi što sam ga dostigao. Sretan sam jer 72 puta nije lako biti izbornik ni u vlastitoj kući, a kamoli voditi Hrvatsku pokraj svih pritisaka, interesa, medija, kritika…

Proći sve to neokrznut, osvojiti dvije medalje na SP-ima, ući u završnicu Lige nacija, imati sve pod kontrolom… To je zaista fantastično. Mogu reći da sam uspio i da vrijedim. Ponosan sam na svojih pet i pol godina i na sve oko sebe. Napravili smo sjajan rezultat”, nastavio je Dalić.

Novinar RTL-a pitao je Dalića je li Mateo Kovačić, dvostruki strijelac protiv Turske, idući vođa reprezentacije nakon Luke Modrića. “Mislim da je. Dugo su ga osporavali, ali stalno je pokazivao kvalitetu. Imao je moje puno povjerenje.

Jučer je odigrao fantastičnu utakmicu. On je jedan od nositelja reprezentacije. Njegovo vrijeme je došlo i bit će ga još. Bit će budućnost Hrvatske kada stariji igrači odu. Mateo će biti vođa”, izjavio je Dalić.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak