ZLATKO KRANJČAR JE BIO PROROK: Svi su mu se smijali i rugali kada je ovo izjavio prije 30 godina!

FOTO:

Legendarni hrvatski nogometaš i trener, Zlatko Kranjčar, napustio nas je u ponedjeljak. ‘Cico’ je bio jedan od najomiljenijih nogometaša u povijesti Dinama, ako ne i broj jedan. Bio je simbol onog pravog Zagreba koji mnogima nedostaje.

A poznati portal dnevno.hr prisjetio se njegove legendarne izjave iz listopada 1990. godine. Naime, 17. listopada 1990. godine hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je svoju prvu utakmicu, protiv Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu. Sve je ostalo znano, Hrvatska je pobijedila s 2-1 pogocima Asanovića i Cvjetkovića, kapetan reprezentacije bio je Zlatko Kranjčar. Potom je došla uspješna hrvatska nogometna povijest.

Inače, ta je utakmica pripremljena baš u nezgodno vrijeme jer isti je dan igrala i mlada reprezentacija Jugoslavije protiv Sovjetskog saveza pa su mnogi tada mladi hrvatski nogometaši, Boban, Šuker, Jarni izostali. Nisu mogli igrati za reprezentaciju države koja još nije egzistirala. No, država Hrvatska se slutila, a sjećamo se izjave kapetana u dvoboju protiv SAD – Zlatka Kranjčara. Nakon te utakmice je rekao jednu veliku istinu, iako su mu se tada mnogi smijali.

“Ovo je veličanstveno. Presretan sam zbog poziva u reprezentaciju Hrvatske. Odlično smo igrali, jaki smo. Pazite sad, ja sam uvjeren da će međunarodna nogometna organizacija priznati Hrvatsku i da je ova utakmica početak ostvarenja tog cilja. Mi ćemo biti jaka i uspješna reprezentacija, osvajat ćemo medalje na svjetskim prvenstvima. Kada nam se pridruže i ostali naši mladi igrači, kada Hrvatska zaživi, vidjet ćete što će Hrvatska raditi na svjetskim prvenstvima, bit će pri vrhu svjetskog nogometa!”

Da, tada je to Kranjčar rekao. Zlatko Kranjčar, prorok. 1998. Hrvatska je uzela broncu na SP-u, a 2018. otišla je korak dalje u Rusiji i vratila se sa srebrom.

Komentari

komentara

« Povratak