ZLATKO, OSTANI: Izbornik Hrvatske otkrio razmišlja li o odlasku…

FOTO:

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, odradio je veliki intervju za 24sata. Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Zlatko i njegovi pomoćnici polako se pripremaju za Europsko prvenstvo, a sutra nas očekuje ždrijeb Lige nacija gdje će Hrvatska još jednom igrati u Ligi A. Vatreni će sutra saznati tri protivnika za drugo izdanje ovog natjecanja.

Dalić se za početak dotaknuo uspjeha iz Rusije: “Rezultatski gledano, srebro je najznačajnije što nam se dogodilo i naš najveći uspjeh, ali po meni je još veći uspjeh što smo reprezentaciju vratili narodu, da ponovno svi jedva čekaju utakmice, da svi navijaju i raduju se s nama. Evo, da imamo 100.000 ulaznica za prvu utakmicu Eura s Englezima na Wembleyu, siguran sam da bi 100.000 Hrvata bilo s nama. Moramo održati to zajedništvo i u tome nam morate pomoći i vi, mediji.”, smatra hrvatski izbornik koji je potom podsjetio na najljepše slike iz Rusije:

“Dvije stvari nikad neću zaboraviti, jedna je kad smo dobili medalju, i kad smo se svi skupa na kiši slikali. I stožer, i cijela momčad, i svi koji su bili u ekspediciji u Rusiji… To mi je slika koju pamtim i koje se često sjetim, često mi se zavrti u mislima to kako smo svi bili dio jedne momčadi koja je sjajno odradila posao od prvoga do zadnjega dana. Ako govorimo isključivo o fotografiji, onda je to fotografija Šime Vrsaljka koji leži na hrvatskoj zastavi. To je za mene najljepša fotografija sa Svjetskog prvenstva, i to ne samo kada je u pitanju Hrvatska, nego općenito, najbolja fotografija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.”.

Izbornik vjeruje kako je jedna stvar vrlo bitna, a to je zdravlje igrača:

“Drago mi je da su naši igrači u formi, da igraju, zabijaju…, ali meni je bitno da dobri i zdravi budu u svibnju, uoči priprema. Kad god smo imali tjedan, dva za uigravanje, mi smo se dobro posložili i napravili dobre stvari. Drago mi je i da se pojavljuje puno mladih igrača, smjena generacija mora doći prije ili kasnije. Nekad puno kvalitetnih igrača izborniku predstavlja i problem, koga izabrati, kako sve posložiti…”.

Emotivni izbornik potom se dotaknuo odlaska iz reprezentacije priznavši kako će to proživljavati vrlo emotivno:

“Život nosi svoje, moramo to svi prihvatiti. Kad god sam dolazio u klub bio sam spreman za odlazak. Razmišljam o tome, svjestan sam da to neće biti lako i jednostavno, ovo je za mene najdraži posao koji sam mogao ikad dobiti, voditi reprezentaciju svoje domovine i svog naroda. Bit će teško otići, znam da ću to jako emotivno proživljavati, ali kako god završilo, ja ću u biti ponosan na vrijeme koje sam proveo na klupi Hrvatske, bit će to zauvijek najbolje razdoblje moje sportske karijere.”

Izborniče, neka je sa srećom na Euru…

U 2 DANA SKUPIO MILIJUN PRATITELJA, BIT ĆE VAM SVE JASNO KAD VIDITE KAKO SE ZOVE

TOTALNI RASPAD: Juventusovi igrači posvađali se na zagrijavanju!

Komentari

komentara

« Povratak