Znate li tko je najbogatiji nogometaš na svijetu? Ne, nije Cristiano Ronaldo, nije Messi, nije Beckham…

FOTO:

Na spomen nogometaša koji najviše zarađuju, većina bi pomislila na Cristiana Ronalda, Messija, Neymara ili možda na Ibrahimovića ili Beckhama. Na opće iznenađenje, trenutno najbogatiji nogometaš na svijetu je bivši Arsenalov i Milanov igrač…

Nogomet mu je sporedna stvar u životu

Mathieu Flamini najbogatiji je nogometaš na svijetu. Ne, nismo prolupali. Ovaj 34-ogodišnji Francuz trenutno je najbogatiji nogometaš na svijetu. Pitate se kako je to moguće?

Iako je od prošlog mjeseca igrač Getafea, Flamini je igrao za Marseille, Arsenal, Milan i Crystal Palace. Ipak, osim po nogometnoj karijeri, poslovnom je svijetu poznat i kao veliki poduzetnik i zaljubljenik u prirodu.

Za razliku od brojnih svojih kolega koji se bave modom ili glumom, Flamini je prije deset godina s prijateljem Pasqualeom Granatom osnovao poduzeće GF Biochemicals. Ovo je poduzeće osnovano s ciljem stvaranja ekološkog goriva koje bi jednog dana zamijenilo naftu. Nakon samo nekoliko mjeseci istraživanja i velikih financijskih ulaganja, poduzeće je došlo do rješenja. Osnivači su patentirali svoje otkriće i ubrzo su postali vodeći proizvođači novog goriva, baziranog na tzv. levulinskoj kiselini, molekuli proizvedenoj od bio otpada.

Tek prije nekoliko godina, šira je javnost otkrila „tajni“ život Flaminija, a on je sam otkrio kako za njegova velika ulaganja u početku znali ni najbliži prijatelji, ni obitelj. Flaminijevo poduzeće danas zapošljava preko 500 ljudi, a sama je tvornica smještena na sjeveru Italije.

Flamini u brojkama

Flamini sam priznaje kako mu je nogomet velika strast, ali samo sporedna zanimacija. Očito su ostale zanimacije itekako unosne! Usporedbe radi, procjenjuje se da Cristiano Ronaldo „vrijedi“ oko 614 milijuna američkih dolara, a bivši nogometaš David Beckham oko 492 milijuna dolara. Flaminijevo se pak bogatstvo, prema Forbesu, procjenjuje na nevjerojatnih 15 milijardi dolara!

Iako nevjerojatno bogat, Flamini i dalje uživa u nogometu, a činjenica kako je njegovo poduzeće toliko uspješno, a ekološki orijentirano – za svaku je pohvalu!

Komentari

komentara

« Povratak