ZORAN ZEKIĆ NE VIDI RAZLIKU U OVE DVIJE SITUACIJE: Je li sudac teško oštetio Osijek protiv Dinama?

FOTO:

Dinamo Zagreb jučer je s minimalnih 1:0 svladao Osijek u 34. kolu HNL-a. Kako je Rijeka par sati ranije izgubila kod Varaždina, klub iz Maksimira došao je i službeno do novog naslova prvaka Hrvatske, već 25. u svojoj povijesti.

Jedini pogodak na Maksimiru postigao je legendarni Arijan Ademi. No, i nakon ove utakmice pričamo o sucima. Dinamo je u nekoliko situacija opasno visio protiv Osijeka. Momčad trenera Zorana Zekića odigrala je vrlo dobru utakmicu te je golman Ivan Nevistić morao spašavati Dinamo nakon udaraca Ramona Miereza u sedmoj minuti i Petra Pušića u 55. minuti.

Zekić je nakon susreta bio bijesan na suđenje, odnosno ljutit zbog odluka glavnog suca utakmice Patrika Kolarića. “Čestitam Dinamu na naslovu, a sad moram pričati o stvarima koje zaista ne volim. Nakon toliko godina u nogometu ništa mi nije jasno. Vrijeme je da se prestanu učiti na nama.

Nadam se da će netko iz mog kluba konačno reagirati na sudačke pogreške koje su se događale. Bilo je puno situacija ove sezone koje su otišle na suprotnu stranu. U trenutku s Matkovićem u prvom poluvremenu i onom s Duarteom u drugom poluvremenu nema razlike. Ne znam kako bih to tumačio”, izjavio je Zekić.

“Ako je crveni za Duartea, onda je crveni i za Ristovskog u prvom poluvremenu. Sad će opet reći intenzitet ili da je išao na stranu. Da ga nije rušio, imali bismo situaciju dva na jedan, ti detalji mi nisu jasni, a oni odlučuju o našim sudbinama.

Ponavljam, nikad nisam napadao suce. Molim svoje ljude iz kluba da reagiraju. Molim sudačku komisiju da ne šalje ljude koji će se učiti na nama jer su ovo preozbiljne stvari i preveliki su ulozi. U pitanju su egzistencije naših obitelji i mojih igrača, na kraju krajeva i kluba”, izjavio je Zekić.

Situacije na koje je Zekić mislio su sljedeće.

Prva se zbila u 34. minuti. Napadač Osijeka Anton Matković gurnuo je loptu pokraj Dinamova braniča Stefana Ristovskog. Gotovo ga je pretrčao kada je Ristovski uklizao i srušio ga.

Kolarić je Ristovskom dao žuti, a ne crveni karton i, čini se, tu odluku pojasnio time da je Matković s loptom išao prema aut-liniji, a ne prema golu. Osječka klupa je negodovala, ali Kolarić nije promijenio odluku.

Druga situacija odvila se u 59. minuti. Arber Hoxha je utrčao iza obrane Osijeka i dotaknuo loptu, a potom je na njega, na rubu kaznenog prostora, naletio gostujući branič Andre Duarte. Hoxha je tražio prekršaj, a Duarte je smatrao kako je riječ o uobičajenom duelu.

VAR provjera je trajala par minuta, a potom je Kolarić sam otišao pogledati snimku na monitor postavljen uz teren. Vratio se u 64. minuti i pokazao Duarteu direktan crveni karton, na što je igrač odgovorio pljeskom. Kolarić je pritom dosudio slobodan udarac, a ne kazneni udarac za Dinamo.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak