TAKO TO RADE NA OTOKU: Engleski velikan kaznio navijača zbog rasizma doživotnom zabranom!

FOTO:

Engleska nogometna kultura potpuno je drugačija u odnosu na recimo – našu, hrvatsku. Na utakmicama više nema isčašenog ponašanja, ulazaka na teren, bakljada tokom utakmice je na Otoku strani pojam….Sve je kulminiralno stalnim neredima engleskih navijača kad su god išli u goste, najvatrenije pristaše West Hama i Millwala su radile problema kad god su stigle. A onda je premijerka Margaret Thatcher rekla – dosta…

Huliganstvo se počelo kažnjavati dugačkim zatvorskim kaznama i doživotnom zabranom dolaska na utakmice. Nedavno je na utakmici Aston Ville i Birminghama jedan navijač iz zasjede udario igrača Villainsa, novi klub Ivana Šunjića ga je izbacio iz kluba, on više ne postoji za njih i ne smije uživo pratiti utakmice. Javljanje u policijsku postaju će mu uskoro postati rutina svakoga vikenda.

Dobrim primjerom se poveo i londonski Chelsea. Svog navijača su zbog rasističkih povika prema Cityevom napadaču Raheemu Sterlingu, „nagradili“ doživotnom zabranom pohođenja Stamford Bridgea. Još petorici navijača je izrečena kazna nedolaska na stadion u razdoblju od jedne do dvije godine.

“Jedna je osoba zauvijek isključena sa Stamford Bridgea zbog korištenja uvredljivog rječnika i agresivnog ponašanja. Prilikom izricanja kazne klub je u obzir uzeo negiranje te osobe usprkos velikom rasponu dokaza protiv nje koji uključuju videosnimku i vještačenje dvoje stručnjaka.” – službena je izjava Plavaca.

NIKO DOBIVA PAKLENO POJAČANJE: BAYERN ĆE PRVI PUTA U POVIJESTI PLATITI ZA IGRAČA VIŠE OD 100 MILIJUNA EURA!

E BAŠ ZATO JE VELIKI TRENER: NEĆETE VJEROVATI ŠTO JE BJELICA REKAO NAKON RUŠENJA GRUZIJSKOG PRVAKA!

NIKO DOBIVA PAKLENO POJAČANJE: Bayern će prvi puta u povijesti platiti za igrača više od 100 milijuna eura!

Komentari

komentara

« Povratak