SPLIT DOBIVA SPEKTAKL? Evo gdje će se igrati utakmice Lige nacija!

FOTO:

Istina, fokus je na Europskom prvenstvu, ali navijači su itekako uzbuđeni jer je Hrvatska dobila strašno moćnu skupinu u Ligi nacija. Podsjetimo, izabranici Zlatka Dalića će zaigrati protiv Portugala, Francuske i Švedske.

“Mi uvijek tražimo jake dvoboje i mislim da je dobro da smo ih i dobili. Naravno, želimo što bolji rezultat u toj skupini te ćemo probati kroz te susrete napraviti i dobru pripremu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, rekao je nakon ždrijeba izbornik Zlatko Dalić.

Prvoplasirana momčad ide na završni turnir Lige nacija, drugoplasirani i trećeplasirani ostaju u najjačoj skupini Lige nacija i u idućem izdanju, a posljednji pada u niži rang.

Za Hrvatsku raspored nije mogao biti teži – 5. i 8. rujna čekaju nas gostovanja, prvo u Portugalu, pa tri dana poslije u Francuskoj. Listopadski termini donose nam dvije domaće utakmice, Švedsku dočekujemo 9. a Francusku 12. listopada. I u studenom ćemo igrati dvije utakmice. Posljednje dvije u ovoj kalendarskoj godini.

Prvo ćemo 12. studenog gostovati u Švedskoj, a onda ćemo 15. studenog biti domaćini Portugalu. Tri atraktivna protivnika i tri utakmice koje će se gotovo sigurno igrati u tri različita grada. HNS će odluku o domaćinstvima ovih utakmica vjerojatno donijeti nakon Eura. Zasad se može samo nagađati o eventualnim domaćinima. U prvom izdanju Lige nacija Hrvatska je protiv Španjolske bila domaćin u Maksimiru. Ta je utakmica privukla više od 30.000 gledatelja.

S Engleskom smo igrali na Rujevici, ali zbog kazne u toj utakmici nije bilo gledatelja. Sad bi na red u Ligi nacija trebali doći Split i Osijek. Nakon gostovanja Mađarske u Splitu u kvalifikacijama za Euro, možda HNS odluči da se sa svjetskim prvacima igra baš na Poljudu.

Osijek bi mogao dobiti Portugal i ugostiti Ronalda ako on bude igrao u skupini Lige nacija, piše 24sata.

SLAVNI NOGOMETAŠ: VARAO ŽENU S NJEZINOM PRIJATELJICOM, PA DOBIO VIJEST KOJA GA JE OPALILA KAO GROM!

ONI NISU NORMALNI: UEFA uvodi novo natjecanje koje će se igrati preko ljeta!

MIRIŠE NA SPEKTAKL: Evo protiv koga juniori Dinama igraju u četvrtfinalu Lige prvaka!

Komentari

komentara

« Povratak