Slavnom njemačkom klubu prijeti propast: “Riječ je o našoj egzistenciji”

FOTO:

Schalke 04 uistinu je u teškoj situaciji zbog pandemije koronavirusa. Slavni bundesligaš prvo je zatražio pomoć navijača – pozvali su vlasnike sezonskih ulaznica da se odreknu svog prava na povrat novca i tako pomognu klubu koji se našao u teškoj financijskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa. (index.hr)

Sada se na Facebooku oglasio i Peter Peters, izvršni direktor kluba: “Trudimo se smanjiti troškove, poslali smo zaposlenike na kraće radno vrijeme i dogovorili da igrači neće primati plaću. Naravno, sve ovisi o tome kada možemo ponovno započeti zarađivati novac i igrati nogomet. Što ovo duže bude trajalo, to ćemo morati poduzimati drastičnije mjere.”

Kicker piše da je jedan od važnijih dana za klub 2. svibnja, kada će dobiti i posljednju uplatu od njemačkog saveza kao i svi bundesligaši.

“Riječ je o egzistenciji. Klub se suočava s potencijalnom egzistencijalnom ekonomskom situacijom i zato je više nego ikad potreban dohodak od sponzora”, rekao je član izvršnog odbora Alexander Jobst.

Schalke je u problemu jer nije stigao novac od TV kuća. Sky, DAZN i ARD nisu isplatili klubovima ono što su trebali do danas, a rok za isplatu bio je 10. travnja. Tu Schalkeu pripada dio od 15,8 milijuna eura koji mu je itekako potreban za nastavak rada.  Ako se taj novac ne pojavi, klub će morati dizati kredit za spas.

NEMA BRIGE ZA VATRENE: JEDNO IME NAMEĆE SE KAO GLAVNI FAVORIT ZA NASLJEDNIKA ZLATKA DALIĆA!

BROZ IDE NA OTOK? Engleski velikan želi Marcela Brozovića!

NE MOŽE JADNIJE: AC MILAN JE DANAS DOŽIVIO NEVJEROJATNI UDARAC!

 

Komentari

komentara

« Povratak