BAJKA SE NASTAVLJA: Prvak Farskih otoka kreirao novu senzaciju!

FOTO:

Vratimo se ukratko u utorak 20. lipnja kada je u Nyonu održan ždrijeb prvog pretkola Lige prvaka. Mađarski velikan Ferencvaroš dobio je naizgled laganog protivnika u prvaku Farskih otoka koji se zove KI Klaksvik.

U prvoj utakmici u Klaksviku nismo vidjeli golove pa se očekivalo da će Mađari odraditi sve u drugom dvoboju. Međutim, KI Klaksvik kreirao je nevjerojatnu senzaciju razbivši mađarskog prvaka s visokih 3:0. Ždrijeb je kasnije spojio Klaksvik s prvakom Švedske koji se zove BK Hacken. No, ekipa s Farskih otoka prošla je i Šveđane nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

S tim pothvatom simpatični klub osigurao je minimalno grupnu fazu Konferencijske lige, a to je i prvi put da neki klub s Farskih otoka to ostvari. U trećem pretkolu Lige prvaka put ih je doveo na noge norveškog prvaka Moldea. I kad ono nova senzacija, barem u prvoj utakmici.

Naime, KI Klaksvik je slavio 2:1 golovima 31-godišnjeg ofenzivca koji se zove Arni Frederiksberg. Kod gostiju je zabio Magnus Wolff Eikrem.

Naravno, Molde je golemi favorit u uzvratu, ali fascinira što radi ovaj simpatični klub s Farskih otoka. Hoće li se bajka nastaviti sve do Play-offa Lige prvaka ili čak eventualnog ulaska u grupnu fazu najelitnijeg nogometnog natjecanja?

Komentari

komentara

« Povratak