Bivši reprezentativac Danske zarazio se koronavirusom

FOTO:

Nekadašnji reprezentativac Danske Thomas Kahlenberg i legendarni nogometaš Auxerrea zarazio se koronavirusom tijekom boravka u Amsterdamu. Detalji njegovog boravka u Nizozemskoj zasad su nepoznati.

Usprkos simptomima, Kahlenberg je u dobrom stanju, prenose danski mediji.

Svi koji su prethodnih dana bili u kontaktu s danskim nogometašem, ukupno 13 ljudi, poslani su u 14-dnevnu karantenu, uključujući i osobe koje je sreo za vikend u Kopenhagenu. Tamo je gledao utakmicu Brondbyja i Lyngbyja.

Među njima su rezervni branič Brondbyja Joel Kabongo, pomoćnik trenera Martin Retov, analitičar Jimmy Brinksby, sportski psiholog Christian Engell, administrativni direktor Ola Palma. Pod sumnjom u zarazu koronavirusom su i tri igrača Lyngbyja koji su poslani u karantenu – Martin Ørnskov, Kasper Jørgensen i Patrick da Silva.

Vlasti su istaknule da Brondby i Kahlenberg sjajno surađuju s njima po pitanju ovog slučaja te pozvali sve one koji su bili u kontaktu s danskim nogometašem da se obavezno jave najbližem liječniku kako bi bili pregledani, a onda, prema potrebi, i sprovedeni u spomenutu karantenu.

Čelnici danskog prvenstva zasad ne razmatraju odgodu nijedne utakmice.

Kahlenberg broji 47 nastupa i pet golova za reprezentaciju Danske, a u karijeri je nosio dresove njemačkog Wolfsburga i francuskih Auxerrea i Eviana.

SLAVNI NOGOMETAŠ: VARAO ŽENU S NJEZINOM PRIJATELJICOM, PA DOBIO VIJEST KOJA GA JE OPALILA KAO GROM!

BIVŠI IGRAČ BAYERNA PRIZNAO: “Za to je kriv – Niko Kovač!”

Komentari

komentara

« Povratak