Briljirao je u Hajduku, a onda ga je napala Torcida. Sad trpa u mađarskoj drugoj ligi

FOTO:

Marko Futacs (32) igrao je za Hajduk od 2016. do 2018. U svojoj prvoj HNL sezoni mađarski je centarfor bio najbolji strijelac s 18 golova.

Futacs je tim uspjehom postao prvi najbolji strijelac lige koji nije bio iz neke od država bivše Jugoslavije. Ozljede su ga spriječile da u Hajduku, ali i u karijeri, pokaže koliko može. Nakon Hajduka igrao je za Fehervar, ZTE i ljubljansku Olimpiju, a sada je član mađarskog drugoligaša MTK-a.

Tamo mu je sjajno krenulo. Futacs je postigao hat-trick na utakmici MTK-a i Dorogija. MTK je u trećem kolu druge mađarske lige pobijedio 5:2. Futacs je zabijao u 29., 36. i 67. minuti. U MTK je stigao u siječnju, a u klubu je ostao unatoč ispadanju iz prve lige. U karijeri je Futacs još igrao za Werder Bremen, Ingolstadt, Portsmouth, Leicester City, Blackpool, Diósgyõr i Mersin. Za Mađarsku je odigrao tri utakmice.

Futacs je u Splitu bio žrtva napada prije četiri godine. Naime, ispred prostorija Torcide na Starom placu navijači su napali Ahmeda Saida, a potom, poslije prepirke, nogom u glavu udarili Futacsa. Marko Futacs, Hamza Barry, Savvas Gentsoglou, Hysen Memolla i Ahmed Said šetali su Splitom i u jednom trenutku prolazili su pored Kluba navijača Torcida.

Tada je izletjelo nekoliko osoba odjevenih u boksačke hlačice i verbalno napalo Saida zbog loših igara i pogreške kojom je Dinamo stigao do pobjede u utakmici sezone. Njegovi suigrači odmah su mu priskočili u pomoć i pokušali smiriti situaciju, a u naguravanju je jedan od navijača udario mađarskog napadača nogom u glavu i ozlijedio ga.

BILO JE I VRIJEME: DINAMO PRONAŠAO NOVOG LIJEVOG BEKA!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak