FANTASTIČAN IGRAČ: Inter sredio zamjenu za Brozovića!

FOTO:

Marcelo Brozović jučer je predstavljen kao novi igrač saudijskog Al Nassra. Interu je nakon mukotrpnih pregovora pripalo 18 milijuna eura, ali taj novac će prema svemu sudeći biti preusmjeren prema novom veznjaku.

Naime, ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano danas je bacio ekskluzivu kako je Inter na korak do dovođenja 23-godišnjeg Davide Frattesija iz Sassuola. Igrač je već odavno dogovorio sve s Interom te ostaje samo da se klubovi dogovore oko financijskih detalja.

Vrijednost transfera bi trebala biti 25 milijuna eura, a Inter bi Sassuolu trebao poslati i napadača Samuela Mulattierija. Prema istom izvoru, Frattesi će potpisati ugovor na pet godina, a godišnje će imati plaću od 2.8 milijuna eura. To je skoro upola manje nego što je Brozović imao u Interu i otprilike 11 puta manje nego što će hrvatski veznjak zarađivati u Saudijskoj Arabiji.

Zanimljivo, Frattesi je rođeni Rimljanin koji je kao klinac svoj put započeo u Laziju da bi potom prešao u Romu kada je imao nepunih 15 godina. Za prvu momčad Rome nikada nije zaigrao iako je nekoliko puta bio na klupi za pričuve.

U ljeto 2017. Roma ga prodaje Sassuolu za pet milijuna eura, a Davide je potom prošao čak tri različite posudbe (Ascoli, Empoli i Monza). Nakon silnih posudbi dočekao je pravu priliku u Sassuolu pa tako danas vrijedi čak 25 milijuna eura.

Također vrijedi pogledati njegovu nevjerojatnu statistiku. U devetom mjesecu će proslaviti 24. rođendan, a može se pohvaliti kako je u drugoj talijanskoj ligi odigrao čak 106 utakmica dok je u elitnom razredu talijanskog nogometa upisao 72 utakmice. Dakle, preko 200 utakmica za tako mladog igrača zvuči fascinantno!

Komentari

komentara

« Povratak