JE LI NA POMOLU SVJETSKI SKANDAL? Barcelona optužena za podmićivanje sudaca!

FOTO:

Barcelona je i službeno optužena za podmićivanje sudaca u slučaju Negreira. Katalonski velikan je tvrtki u vlasništvu bivšeg dopredsjednika tehničke komisije španjolskih sudaca Josea Marie Enriqueza Negreire uplatio sedam i pol milijuna eura, što pravosudni organi smatraju kriminalnim činom.

‘‘Kazneno djelo podmićivanja dovršeno je kada je plaćanje izvršeno, bez obzira na to je li sustavna korupcija španjolske arbitraže dokazana zbog takvih plaćanja‘‘, naveo je sudac suda u Barceloni Joaquin Aguirre.

Moguća sustavne korupcije odnosi se na činjenicu da je Negreira kontrolirao sustav ocjenjivanja nogometnih sudaca. Za upletenost u podmićivanje optuženi su bivši predsjednici Barcelone Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell te Negreira i njegov sin. Podmićivanje predviđa ozbiljnije kazne od kaznenog djela korupcije između pojedinaca zbog čega se do sada vodila istraga protiv Barcelone. Policijski izvori tvrde kako se zasad ne očekuju uhićenja.

‘‘Ako se dokaže da je netko iz kluba tražio novac ili neku odštetu za nepravednu odluku, to bi već bilo podmićivanje. U ovom slučaju već je dokazano da je klub prebacio više od sedam milijuna na račune Negreire i njegovog sina za niz neopravdanih usluga‘‘, piše Marca.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak