JE LI PORTO OŠTEĆEN PROTIV BARCE ZA DVA PENALA? Trener portugalske ekipe se brutalno narugao Barci…

FOTO:

U utorak smo u Ligi prvaka vidjeli čak 28 golova, a u srijedu pogodak manje. A prava ludnica bila je na utakmici Porto – Barcelona.

Katalonski div slavio je s minimalnih 0:1 zahvaljujući pogotku Ferran Torresa koji je zabio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Zanimljivo, u 34. minuti zamijenio je Lewandowskog koji je morao izaći zbog ozljede.

A susret je bio ludnica iz razloga što smo vidjeli čak osam žutih kartona i jedan crveni karton. Također dodajte bijes navijača Porta, a i portugalske javnosti zbog toga što smatraju da je sudačka ekipa, predvođena Anthonyjem Taylorom, odradila katastrofalan posao. Domaćini tvrde kako su trebali dobiti dva jedanaesterca.

Prvo je u 19. minuti Barcin stoper Youles Kounde pred svojim golom koljenom u međunožje ušao u Portovog napadača Mehdija Taremija kada se ovaj namještao pucati na gol. Međutim, Englezi nisu dosudili ništa na ogorčenje Portugalaca. Jednake su reakcije bile i u 77. minuti. Tada je Joao Cancelo u kaznenom prostoru svoje momčadi rukom doslovno odnio loptu ispred Stephena Eustaquia, igrača Porta u naletu. Ni tada suci nisu reagirali, premda je ovaj put VAR izvršio reviziju situacije.

Tako je utvrđeno da je igranju rukom igrača Barcelone prethodilo isto to igrača Porta. To je još više razjarilo Portugalce. Na stadionu i društvenim mrežama ogorčeno poručuju: “Uefalona!” Složenica od riječi “Uefa” i “Barcelona” postala je standardan poklič svih obespravljenih na utakmicama protiv Barce, kojim ukazuju na spregu Uefe, točnije njenih sudaca, i Barcelone.

Sergio Conceicao, trener Porta, dao je kratak i jasan komentar na ovakvo suđenje. “Odigrali smo sjajno protiv momčadi vrhunske kvalitete. Uspjeli smo poništiti Barcine jake strane i biti opasni pred njenim golom, ali na kraju smo ostali bez bodova. Suđenje? Ha, čujte, igrali smo protiv suparnika koji sam za sebe kaže da je Mes Que Un Club…”

Navedeno znači “Više od kluba” i službeni je moto Barcelone.

Komentari

komentara

« Povratak