KATASTROFA ODLUKA: UEFA zabranila Austrijancima puštanje svjetske hit-pjesme na Euru!

FOTO:

Europska krovna nogometna organizacija Uefa neće dopustiti austrijskoj reprezentaciji korištenje hita “L’amours toujours” kao svoje himne na Euru u Njemačkoj, rekao je Uefin voditelj službe za odnose s javnošću Christian Wiesmayr u izjavi za njemačku izvještajnu agenciju dpa. Pjesma na YouTubeu ima gotovo pola milijarde pregleda.

Pjesma koju je snimio talijanski DJ Gigi D’Agostino bila je uključena u niz incidenata u kojima su posjetitelji utakmica u Njemačkoj izvikivali neprimjerene, rasističke poruke na melodiju desetljećima stare pop-pjesme. Iz Austrijskog nogometnog saveza (OEFB) su putem priopćenja prokomentirali ovu odluku.

“OEFB se jasno zalaže za toleranciju, različitost i integraciju te je predan promicanju suživota uz poštovanje u svim područjima društva. Nakon nedavnih incidenata zlouporabe, pjesma se neće puštati na utakmicama austrijske reprezentacije.”

Austrijski reprezentativci pjesmom su slavili velike pobjede, a redovito se puštala odmah nakon posljednjeg zvižduka. Stoga je OEFB uvrstio “L’amours toujours” na popis pjesama za Euro 2024., koji je poslan UEFA-i na odobrenje u ožujku. Prije nekoliko dana UEFA je obavijestila savez da tu pjesmu ne mogu puštati na njemačkim stadionima.

Nekoliko ružnih incidenata, koji uključuju rasističke povike uz pjesmu izazvali su bijes u Njemačkoj, nakon što su video snimke postale viralne. Policija u nekoliko njemačkih pokrajina također je pokrenula kriminalističke istrage, zbog sumnje na poticanje mržnje. Video veseljaka ispred puba na otoku Sylt u Sjevernom moru, koji uzvikuju “Stranci van – Njemačka za Nijemce” na melodiju spomenutog hita izazvao je osude širom zemlje.

OVO ĆE ODJEKNUTI: KALINIĆ OTKRIO ŠTO ĆE BITI S LIVAJOM I PERIŠIĆEM, PA SOČNO SPUSTIO IZBORNIKU DALIĆU!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak