KOLIKO MOGU ZARADITI? Ovo je sedam imena na Barcinoj listi otpisanih!

FOTO:

Financijska situacija u Barceloni zbog golemih troškova nije bila bajna niti prije pandemije, a koronavirus je dodatno povećao dubioze s kojima se na Camp Nouu susreću i zbog kojih su prisiljeni na drastične korake.

Prije nekoliko tjedana Barcelona je objavila da će u idućoj sezoni morati srezati proračun za čak 250 milijuna eura, sve kako bi osigurala likvidnost.

Već su s prvotimcima dogovorili dvotrećinsko smanjenje plaće do daljnjega, a idući korak u smjeru namaknuća sredstava i financijske stabilizacije kluba bit će prodaja igrača, kako onih koji nisu od vitalne važnosti za momčad tako i onih na kojima se može lijepo zaraditi (a da se pritom bitno ne narušava kvaliteta kadra koji će ostati na raspolaganju treneru Quiqueu Setienu).

Marca piše kako samo Lionel Messi, Marc-Andre ter Stegen, Gerard Pique, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann i Ansu Fati mogu biti sigurni da će biti u Barceloni i iduće sezone. Svi ostali se nalaze ili na transfer listi ili se nude drugim klubovima u sklopu dogovora o potpisivanju priželjkivanih pojačanja, Lautara Martineza iz Intera i Miralema Pjanića iz Juventusa. Prema pisanju Španjolaca, sedam je igrača koji broje svoje posljednje dane ugovora s Barcelonom.

Među tim otpisanima je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je i prije nekoliko dana rekao da bi volio do kraja odraditi svoj ugovor (vrijedi mu do 30. lipnja 2021.) i da mu je žao što ga nitko od čelnika kluba ne obavještava koji su planovi s njim. Barcelona igra igru pokera s njim, očito je da dugoročno nemaju planova s njim (što je u neku ruku i logično s obzirom da je zagazio u 33. godinu života), ali mu još nitko nije otvoreno rekao da njegovo vrijeme polako istječe.

Brazilski vratar Neto, za kojeg je Barca prošlo ljeto iskrcala 26 milijuna eura Valenciji, na izlaznim je vratima i za njega će Katalonci pokušati dobiti barem približnu svotu onoj koliko su ga platili, s obzirom da im je u ovakvim okolnostima on preskupa opcija za pričuvnog vratara. Arturo Vidal je još godinu stariji od Rakitića i također će uskoro ući u posljednju godinu svog ugovora te bi se njega vrlo rado riješili.

Tu su još Ousmane Dembele, Junior Firpo, Moussa Wague i Jean-Clair Todibo.

NORVEŠKA, ŠKOTSKA, IZRAEL ILI SRBIJA? EVO KAD ĆE HRVATSKA SAZNATI POSLJEDNJEG PROTIVNIKA NA EURU!

Objavljena šokantna snimka: Igrač Dinama dobio takvu šamarčinu da se srušio sa stolca!

gol.hr

Komentari

komentara

« Povratak