MARKETINŠKI GENIJI ILI LUĐACI? Švedski AIK prodaje najneobičniji božićni poklon ikada!

FOTO:

Švedski prvoligaš AIK je ovih božićnih blagdana došao na zaista luđačku i vrlo neobičnu ideju. Marketinška ekipa je odlučila da se navijačima kao božićni poklon prodaje – DNK stanica odnosno slina klupske legende!

Radi se o Nilsu-Ericu Johanssonu, igrao je za AIK, Blackburn, Leicester i Bayern a profesionalnu karijeru morao završiti zbog problema sa srcem. Miljeniku navijača znanstvenici su uzeli uzorak sline, kristalizirali DNK i spremili ga u epruvetu.

Cijena jednog uzorka košta oko 2500 kuna, biti će zanimljivo vidjeti koliko će se simpatizera odlučiti na ovu kupnju kako bi usrećili svoje najmilije.

“Kao Jurski park, za 500 godina možda vidite puno Johansson koji trče uokolo. Nije 100 posto moj DNK, već 99 posto. Taj 1 posto vrlo mi je važan jer mogu zadržati „autorsko pravo“ na DNK. Nećete moći staviti moj DNK na mjesto zločina, primjerice, jer ne bi potpuno odgovarao pa bi se odmah moglo reći da to nisam ja”, našalio se umirovljeni nogometaš za BBC.

„Uglavnom, na ovaj način navijači mogu ponijeti dio svog omiljenog igrača kući i biti sigurni da će suvenir vrijediti najmanje 500 godina. Malo me prestrašila ova ideja u početku, ali sada me zabavlja, pogotovo jer su reakcije navijača pozitivne.“, zaključio je Johansson, u prodaju je pušteno 370 uzoraka.

VATRENI BI SE MOGLI „OPARITI“: UEFA dijeli najveće novčane nagrade u povijesti Europskih prvenstava!

JOŠ JEDNO POSTIGNUĆE: Hrvatski maestro zabio pravu golčinu za vodstvo protiv Al Aina!

Komentari

komentara

« Povratak