VATRENI BI SE MOGLI „OPARITI“: UEFA dijeli najveće novčane nagrade u povijesti Europskih prvenstava!

FOTO:

  1. godine kreće potpuno novi format Europsko prvenstva. Prvi puta u povijesti će se igrati u 12 gradova diljem Europe, tako da domaćini Eura nemaju osigran nastup na smotri Starog kontinenta.

Također, europska krovna organizacija je pripremila najveći nagradni fond u povijesti ovog natjecanja, radi se o velikih 731 milijuna eura.

Svaki sudionik Eura 2020. godine će inkasirati oko 9,25 milijuna eura. Slavlje po skupinama donosi 1,5 milijuna eura, a neriješen rezultat 750 tisuća eura.

Osmina finala donosi dva milijuna eura, četvrtfinale 3,25 milijuna eura, dok plasman u poluzavršnicu donosi dodatnih pet milijuna eura. Europski prvak osvojit će 10 milijuna eura, a finalist sedam milijuna.

Šesnaesto izdanje Eura igrat će se točno mjesec dana, od 12. lipnja do 12. srpnja, igrat će se u idućim europskim gradovima: Glasgow, Dublin, London, Bilbao, Amsterdam, Rim, München, Kopenhagen, Bukurešt, Budimpešta, Sankt Peterburg, Baku, za trofej će se boriti 24 reprezentacije.

Kvalifikacije počniju u trećem mjesecu iduće godine, Kockasti se nalaze u grupi E, protivnici su Slovačka, Wales, Azerbajdžan i Mađarska.

Milan i Chelsea spremaju bombastični „trade“ dva napadača, ali Juventus mora odobriti top transfer zimskog roka!

KRANJČAR SE VRAĆA U SPLIT: Niko će igrati na ovogodišnjem turniru „4 kafića“!

Komentari

komentara

« Povratak