Najbogatiji nogometaš na svijetu našao novi klub: “Ovo je uzbudljivo”

FOTO:

Brunejski reprezentativac Faiq Bolkiah (22), najbogatiji nogometaš svijeta, prije nekoliko dana raskinuo je ugovor s portugalskim Maritimom nakon nešto više od godine i tri mjeseca zajedničkog rada.

U tom periodu Faiq je samo dva puta nastupio za B momčad portugalskog kluba, a samo je jednom, protiv lisabonskog Sportinga, sjedio na klupi A momčadi.

No, Bolkiah nije dugo čekao na novi angažman. Potpisao je za Chonburi FC u 1. ligi Tajlanda i odmah je krenuo s radom s novom momčadi. U klubu su oduševljeni što im se pridružuje 23-godišnjak, ali su istaknuli i to da se radi o najbogatijem igraču svijeta.

“Uzbudljivo je što je potpisao s nama, sada svi mediji u svijetu objavljuju vijest o tome. On je najbogatiji nogometaš na svijetu”, rekao je menadžer tajlandske ekipe Sasita Singtothonga.

Ipak, on dodaje da bi takve stvari trebalo zanemariti te da fokus treba biti isključivo na terenu gdje bi Bolkiah trebao napraviti razliku na utakmicama tajlandskog prvenstva.

Bolkiah je školu nogometa prošao u Chelseaju i Leicesteru s kojim mu je 1. srpnja prošle godine istekao ugovor, no nije dugo čekao na novi klub. Za Leicester City potpisao je 2016. godine, ali nije odigrao ni minutu u engleskom prvenstvu, iako je redovito nastupao za mlađe momčadi. Još je manje bio korišten u Maritimu u 15 mjeseci koliko je ondje proveo.

Faiq je nećak sultana Bruneja, Hassanala Bolkiaha, čije se bogatstvo procjenjuje na više od 20 milijardi dolara.

POKUŠAO PRODATI POTPISANI DRES NESUĐENOG VATRENOG U KULTNOJ ZALAGAONICI. NEĆETE VJEROVATI KOLIKO SU MU PONUDILI

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak