Najnovije projekcije raspleta grupa na Euru izgledaju jako loše za Hrvatsku

FOTO:

Remi Hrvatske i Albanije (2:2) u drugom kolu skupine B na Euru povećao je šanse za prolaskom u nokaut-fazu doslovno za sve ostale 22 reprezentacije na EP-u, ali je učinio najgore za dvije momčadi koje su remizirale, izračunali su analitičari i statističari s platforme Football Meets Data.

Naime, skupina B u kojoj su Hrvatska i Albanija sada je daleko najveći kandidat da bude jedna od dvije skupine s najlošijom trećeplasiranom reprezentacijom. To je važno i jako loše po Hrvatsku jer prolazak skupine i mjesto u eliminacijskoj fazi osiguravaju prve dvije reprezentacije iz svih grupa te četiri od šest najboljih trećeplasiranih. Hrvatska nakon samo boda u prve dvije utakmice se sada nada pobjedom nad Italijom u zadnjem kolu probiti na treće mjesto.

Ali skupina B, u kojoj je Hrvatska, ima čak 66 posto šanse biti ona koja će dati jednu od dvije najgore trećeplasirane reprezentacije. Za ilustraciju koliko je to loše, prva do nje je skupina A, s 38 posto šansi da i njena trećeplasirana reprezentacija ne prođe grupu. S obzirom na to da Hrvatska nakon dva kola ima samo jedan bod, više nema ni teoretske šanse završiti skupinu na prvom mjestu, sve i da u zadnjem kolu u ponedjeljak od 21 sat pobijedi Italiju.

Za drugo mjesto ima nevelikih 24 posto šansi, ali ako pobijedi Italiju, te da joj idu u korist rezultati utakmica Italija – Španjolska i Albanija – Španjolska. Prije zadnje utakmice Hrvatska ima po 38 posto šansi za biti treća, ali i četvrta, posljednja. Ujedno su joj se drastično smanjile šanse za prolaskom skupine sa 68 na 34 posto.

Još jedan pokazatelj ne ide na rundu Hrvatskoj. Najnovije projekcije kombinacija parova prve nokaut-runde Eura pokazuju kako je trenutno najveća vjerojatnost da će se u osmini finala naći pobjednik skupine F i treći i iz skupine C, umjesto trećeg iz skupine B. Točnije, Srbija je preskočila Hrvatsku i igrala bi u prvoj nokaut-rundi umjesto nje protiv Portugala.

Za analizu utakmice Danska – Engleska kliknite OVDJE.

NIKADA SE NIJE TAKO PONAŠAO: POGLEDAJTE ŠTO JE MODRIĆ NAPRAVIO NAKON ŠTO GA JE DALIĆ IZVADIO IZ IGRE!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak