NIKAKO DA NAUČE: UEFA pokrenula postupak protiv Srbije!

FOTO:

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon utakmice s Engleskom.

UEFA tereti srpske navijače zbog ubacivanja predmeta na teren te zbog slanja provokativnih poruka kojima nije mjesto na sportskim događajima. Utakmica je završila pobjedom Engleske 1:0.

Ranije u ponedjeljak kosovski nogometni savez prijavio je srpski savez zbog neprimjerenih poruka koje su slali srpski navijači tijekom utakmice s Engleskom. Srbi svojataju Kosovo, koje je neovisna država od 2008. godine. Nogometni savez Kosova želi od UEFA-e da kazni Srbe zbog neprimjerenih poruka:

“Srpski navijači istaknuli su zastave i transparente te skandirali političke i rasističke poruke protiv Kosova tijekom utakmice s Engleskom na Europskom prvenstvu. Takvo njihovo ponašanje na velikom događaju poput Eura je apsurdno i besmisleno. Srbi su dokazali da je u njihovo društvo usađena mržnja prema susjednim državama.

Tražimo od UEFA-e da striktno kazni Srbiju jer se ovi incidenti ponavljaju. Istovremeno očekujemo od organizatora da zabrani isticanje takvih zastava u daljnjem natjecanju. Protiv Kosova skandiraju nacionalističke skupine koje prijete fragilnoj sigurnosti naše regije.”

ŠPANJOLCI PITALI OLMA ŠTO SE DOGODI HRVATIMA KAD OBUKU KOCKICE: ODGOVOR JE PRAVI HIT!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak