NOVAC JE IPAK NAJVAŽNIJI: Barcelona mijenja ime svom stadionu!

FOTO:

Katalonski div Barcelona već je dugo u financijskim problemima, ali danas je predstavljen plan koji je zaintrigirao navijače. Naime, iz kluba su danas potvrdili kako službeno kreću u golemu rekonstrukciji Camp Noua i da započinje novu fazu u povijesti kluba.

Direktor Barcelone, Ferran Reverter, otkrio je kako klub diže kredit od milijardu i pol eura koji će potrošiti na renovaciju Nou Campa, izgradnju golemog kompleksa u njegovoj okolici, što uključuje i novu dvoranu i niz popratnih sadržaja pod nazivom Espai Barca.

Kredit će klub dići na 35 godina s povoljnom kamatnom stopom, a Barcelona je odlučila da će prodati ime Camp Noua i nove dvorane i već pregovara s nekoliko zainteresiranih sponzora.

Taj potez Barceloni će donijeti 48 milijuna eura godišnje, a ugovor bi bio potpisan na deset ili 20 godina. Radovi na Camp Nouu počet će sljedeće sezone i Barcelona će tu sezonu još igrati na svojem stadionu. No Reverter je rekao da će uoči sezone 2023./2024. klub iseliti sa stadiona i morati naći novi dom, a najrealnije je da to bude olimpijski stadion. Camp Nou bi trebao biti završen i otvoren 2025. godine. Imat će novi, treći “prsten” i 105.000 mjesta, od kojih će između osam i deset posto biti luksuzne lože, kojih je trenutno samo dva posto na stadionu.

Za sve ove projekte i investicije Barcelona mora dobiti odobrenje svojih članova. Njih 100.000 glasat će u online referendumu 19. prosinca iako se očekuje da će svi prijedlozi uprave biti prihvaćeni i da će se krenuti s njihovom realizacijom.

“Mi s ovim projektom kasnimo 15 godina. Laporta je 2003. godine obećao rekonstrukciju stadiona i počeo je raditi na razvoju projekta, ali bivša vlast nije učinila ništa. U Europi trenutno postoji 67 stadiona koji su moderniji od našeg, a sedam od devet stadiona u Španjolskoj koji primaju više od 40 tisuća ljudi je renovirano. Troškovi su veliki, ali stabilnost kluba ovim kreditom neće biti ni na koji način ugrožena. Novim stadionom i popratnim sadržajima znatno će porasti prihodi, doći će novi sponzori i prihode kluba povećat ćemo za najmanje 200 milijuna eura, a to je konzervativna procjena”, rekao je Reverter.

KUGLICE SU ZAPLESALE: DOBILI SMO SPEKTAKULARNE DODATNE KVALIFIKACIJE ZA ODLAZAK U KATAR!

Komentari

komentara

« Povratak