ON JE JASNO PROTIV: “Suradnja našeg kluba s Hajdukom je korak unatrag…”

FOTO:

Hajduk je prošli tjedan sa slovenskim prvoligašem Radomljem potpisao ugovor o suradnji i tako riješio problem ukidanja druge momčadi. Splićani će igrače koji nemaju mjesta u prvoj ekipi slati na posudbu u Sloveniju, a novi sportski direktor Radomlja bit će Andro Fistonić, pomoćnik Mindaugasa Nikoličiusa.

Suradnja će u punoj snazi započeti na ljeto, ali Hajduk planira pomoći Radomlju već ove zime u borbi za ostanak. Ipak, predsjednik Slovenskog nogometnog saveza Radenko Mijatović to ne smatra dobrim potezom.

“HNL je jako dobra liga, ponajviše zbog četiri vodeća kluba, no nije to tako kvalitetno natjecanje da bi bilo koji slovenski prvoligaš mogao biti ogranak hrvatskog kluba, pa makar to bio Dinamo ili Hajduk. Našu ligu ne treba podcjenjivati, ovakvu suradnju ne doživljavam kao napredak, već naprotiv, kao korak unatrag”, rekao je u emisiji slovenskog Sportkluba pa dodao:

“Pružanje prilike mladim, domaćim nogometašima mora biti poslovni model slovenskih klubova. Dopustiti da u slovenskim klubovima igraju nogometaši upitne kvalitete, koji ne dobivaju prilike drugdje, ali bi trebali biti dovoljno dobri za slovensku ligu, pogrešan je način.”

OSIJEK OZBILJNO OŠTEĆEN? „VAR NEMA PRAVO PREGLEDAVATI I PONIŠTITI PENAL, OVO SE RADI ZA NEČIJI INTERES!“

Komentari

komentara

« Povratak