Rodri je prekršio novo pravilo. Suspendiran je za sljedeću utakmicu!

FOTO:

Španjolska reprezentacija pobijedila je Italiju 1:0 u utakmici 2. kola skupine B i osvojila grupu u kojoj se nalazi i Hrvatska.

U zadnjem kolu grupne faze igrat će protiv reprezentacije Albanije, a morat će to napraviti bez standardnog veznjaka Rodrija. On je suspendiran za taj ogled zbog nesmotrenog poteza kojim je postao žrtva pravila uvedenog pred Europskog prvenstvo.

UEFA je prije Eura donijela nekoliko novih pravila, a među njima i ono kojim štiti suce od pritiska igrača i prema kojem je samo kapetanima reprezentacija dozvoljeno pristupiti sucu i komunicirati s njim. Napravi li to bilo koji drugi igrač i krene u raspravu s njim, bit će sankcioniran žutim kartonom.

U samoj završnici prvog poluvremena Rodri je to pravilo prekršio, a slovenski sudac Slavko Vinčić pokazao mu je žuti karton. Kapetan španjolske reprezentacije je Alvaro Morata.

Rodri je prvi žuti karton na Europskom prvenstvu u Njemačkoj dobio u pobjedi 3:0 Španjolske protiv Hrvatske. Opomenut je nakon što je srušio Brunu Petkovića u kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac. Prema UEFA-inim pravilima za Euro, dva žuta kartona znače suspenziju jedne utakmice. Rodri, inače 27-godišnja zvijezda Manchester Cityja, odradit će je u ponedjeljak, kad od 21 sat Španjolska igra protiv Albanije.

NIKADA SE NIJE TAKO PONAŠAO: POGLEDAJTE ŠTO JE MODRIĆ NAPRAVIO NAKON ŠTO GA JE DALIĆ IZVADIO IZ IGRE!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak