TUGA U NOGOMETNOM SVIJETU: Ugasio se kultni talijanski klub!

FOTO:

Kultni sicilijanski klub Catania je ugašen i izbačen iz Serie C nakon bankrota i nemogućnosti pronalaženja investitora.

Tragedija Catanije praktički znači smrt nogometa na Siciliji jer se ista sudbina prije dvije godine desila i Palermu. Između Palerma i Catanije desetljećima je postojalo veliki rivalstvo, a sad će oba kluba morati početi od nule. Palermo je morao promijeniti ime, klupski grb, registracijski broj i krenuo je u novi početak od amaterske razine. Ista sudbina čeka i Cataniju.

“S velikim bolom moram potvrditi da je klub proglasio bankrot i ne može nastaviti natjecanje u Serie C. Nisam želio da se ovakvo nešto dogodi”, rekao je Francesco Girelli, predsjednik Serie C. Catania je još krajem prošle godine proglasila bankrot, ali je imala rok da pronađe investitora. Kako se on nije pojavio, klub je sada ugašen.

Posljednji put u Serie A Catania je igrala 2014. godine. Popularni Slonovi imali su kultni status na Siciliji, a premda nikad nisu imali zapažene rezultate niti su se borili za naslove, imali su puno pristalica po cijeloj Italiji.

Catania je osnovana 1929., a u svojoj povijesti igrala je 17 godina u elitnom razredu talijanskog nogometa. U sezoni 2007./08. igrale je finale Kupa, a četiri puta je bila osma u prvenstvu.

Dres Catanije su u svojim karijerama nosili i veliki igrači poput Stefana Lombardija, Nicole Legrottagliea, Tomaša Košickog, Papua Gomeza, Marca Ferrantea, Andreje Carnevalea… Klub su, između ostalih, vodili Diego Simeone i Siniša Mihajlović. Za Cataniju je igrao legendarni Enzo Bearzot, čovjek koji je kao izbornik odveo Italiju do naslova prvaka svijeta 1982., a po kojem se danas zove nagrada za najboljeg talijanskog trenera sezone.

KAKAV ŠOK: HRVATSKI PROTIVNIK NA SVJETSKOM PRVENSTVU OSTAJE BEZ IZBORNIKA!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak