UEFA POTVRDILA: Evo gdje će Zrinjski igrati grupnu fazu Europske ili Konferencijske lige!

FOTO:

Udruženje europskih nogometnih saveza (UEFA) odobrilo je HŠK “Zrinjski” iz Mostara odigravanje utakmica u grupnoj fazi europskih natjecanja na svom travnjaku, iako nijedan stadion u BiH ne udovoljava standardima koje je propisala krovna europska nogometna organizacija. Kako su u subotu iz bosanskohercegovačkog prvaka izvijestili na svome Facebook profilu, stadion Zrinjskog dobio je odobrenje Uefe za odigravanje utakmica grupne faze u sezoni 2023./2024.

“S velikim zadovoljstvom možemo potvrditi kako nas u Mostaru nakon uzvrata protiv austrijskog LASK-a u četvrtak, čekaju minimalno još tri europske utakmice, bez obzira na epilog play-offa za Europsku ligu”, piše u objavi.

U prethodnom ciklusu natjecanja Zrinjski je prvi put dobio zeleno svjetlo za odigravanje utakmica trećeg kola kvalifikacija i play-offa. Uefa je ove sezone pozitivno ocijenila pomake na otklanjanju nedostatka sukladno njihovom pravilniku o stadionskoj infrastrukturi.

Ovu odluku Uefe pozdravili su u mostarskom klubu, koji je najtrofejnija nogometna momčad u Bosni i Hercegovini, navodeći kako se radi o poticaju za nastavak ulaganja u stadionsku infrastrukturu kako bi ‘HŠK Zrinjski nastavio rasti.

Zrinjski se već plasirao najmanje u grupnu fazu Konferencijske lige, a za ulazak u Europsku ligu treba mu pobjeda veća od gola prednosti protiv austrijskog LASK-a od kojega su u prvome susretu izgubili 2-1.

Komentari

komentara

« Povratak