UEFA SE PRAVI GLUHA: Ukrajinci prekršili važno pravilo na utakmici protiv Hrvatske!

FOTO:

Hrvatska U21 reprezentacija na otvaranju je Europskog prvenstva u srijedu izgubila 2:0 od Ukrajine, a Ukrajinci su u toj utakmici prekršili FIFA-ino pravilo.

U ukrajinskom sastavu bili su Anatolij Trubin i Georgij Sudakov, koji su u ponedjeljak nastupili za seniorsku reprezentaciju u pobjedi nad Maltom. Prema FIFA-inom pravilniku, igrači ne mogu nastupiti u dvije utakmice između kojih je razmak manji od 48 sati, a upravo je to bio slučaj sa spomenuta dva Ukrajinca. Seniorska reprezentacija Ukrajine igrala je u ponedjeljak od 20:45, a U-21 selekcija je susret s Hrvatskom započela u srijedu u 18 sati.

Nagađalo se da je jedna od mogućih kazni za kršenje tog pravila i oduzimanje bodova, pa čak i izbacivanje s natjecanja. Ipak, iz krovne nogometne organizacije objasnili su HNS-u da takvo pravilo vrijedi samo za FIFA-ina natjecanja, a ovo natjecanje ne spada među ta.

Ukrajinski izbornik Ruslan Rotan na konferenciji za medije uoči utakmice s Rumunjskom dobio je pitanje o cijeloj situaciji. Novinare je zanimalo strahuje li da bi njegova momčad mogla izgubiti bodove stečene protiv Hrvatske.

“Obratili smo se UEFA-i, koja nam je rekla da se o tome treba dogovoriti s klubovima. Obavijestili smo klubove, razgovarali smo s našim liječnicima i samim igračima, analizirali smo sve i napravili kako mislimo da je najbolje”, rekao je Rotan pa dodao:

“Momci zaslužuju igrati na ovom turniru. Ako su spremni tjelesno i mentalno, ako to žele, neka igraju. A jako su htjeli igrati. I Mudrik i Vanat htjeli su igrati, ali nisu bili dovoljno spremni. Da, poslali smo relevantne dokumente klubovima i pitali UEFA-u za dopuštenje.”

U PONOĆ OBJAVLJENA VELIKA VIJEST: BROZOVIĆ POSTAJE NAJPLAĆENIJI HRVATSKI NOGOMETAŠ U POVIJESTI!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak