VELIKI POSAO: Bivši hrvatski reprezentativac preuzima poznati azijski klub!

FOTO:

Prema pisanju Teheran Timesa novi trener prvoligaša Tractora iz grada Tabriza na istoku zemlje je 54-godišnji bivši Vatreni Zvonimir Soldo. Bivši trener Dinama, Kolna i austrijske Admire Wacker potpisao je dvogodišnji ugovor i vratio se nogometu nakon godinu dana pauze. Ovo mu je drugi angažman u Aziji, budući da je 2017. godine bio pomoćnik Felixu Magathu u kineskom SD Lunengu.

U Tabrizu ga očekuje momčad u potpunosti sastavljena od iranskih nogometaša koja je u četiri uvodna kola upisala tri poraza i jednu pobjedu, pa je uprava kluba odlučila raskinuti suradnju s dosadašnjim trenerom Firouzom Karimijem.

U Iranu već postoji duga tradicija suradnje s hrvatskim trenerima. Tamošnje klubove vodili su Miroslav Blažević, Branko Ivanković, Stanko Poklepović, Luka Bonačić, Igor Štimac, Vinko Begović, a najtrofejniji hrvatski trener svih vremena Tomislav Ivić vodio je tamošnju reprezentaciju.

Soldo će Tractor sada pokušati podići s dna tablice, a u povijesti ovog kluba upisano je i ime jednog hrvatskog igrača. Šime Gregov, dijete Zadra i bivši igrač Hrvatskog dragovoljca i Istre, branio je boje ovog kluba 2018. godine. (Germanijak.hr)

OVO JE NAJVEĆI KRALJ NA SVIJETU: POGLEDAJTE ŠTO JE OBJAVIO BROZOVIĆ!

Komentari

komentara

« Povratak