ZAR ĆE UEFA TO DOPUSTITI? Saudijci će imati klub u Ligi prvaka!?

FOTO:

Saudijska Arabija apsolutni je pobjednik ovog prijelaznog roka. U tamošnjoj ligi sada igraju Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema, Marcelo Brozović i mnogi drugi nogometni velikani.

Naravno, većina smatra kako je novac glavni motiv njihovog odlaska u tu državu koja se nalazi u Jugozapadnoj Aziji. Bilo kako bilo, Saudijci su zaista natrpali svoju ligu poznatim zvijezdama koji su još uvijek u najboljim nogometnim godinama. Neki, poput Marcela Brozovića i Sergeja Milinkovića-Savića, bili su povezivani s odlascima u top europske klubove, ali su ipak izabrali odlazak u Saudijsku Arabiju.

A Saudijci već pripremaju novu bombu. Naime, ugledni talijanski list Calcio e Finanza danas je lansirao pomalo senzacionalnu vijest kako Saudijske vlasti već vode žestoke pregovore s UEFA-om kako bi u sezoni 2025/26. njihova liga imala predstavnika u europskoj Ligi prvaka! Da, dobro ste pročitali.

Naravno, radilo bi se o prvaku, a u Ligu prvaka bi upao temeljem nekakvog wild carda, koji bi UEFA odobrila.

Saudijski klubovi se već natječu u dva velika natjecanja. Riječ je o Arapskom Kupu, koji je nedavno osvojio Ronaldov i Brozovićev Al Nassr, te o Azijskoj Ligi prvaka. Ali sve to se ne može mjeriti s prestižom koji nosi nastup u europskoj Ligi prvaka, najvećem svjetskom klupskom natjecanju u svakom smislu.

Želja Saudijaca je da njihov prvak dobije pozivnicu za Ligu prvaka nakon što krene novi format natjecanja. Umjesto dosadašnja 32 sudionika LP-a, ubuduće će ih biti 36. To znači 64 utakmice više nego do sada. Umjesto 125, igrat će ih se 189.

Komentari

komentara

« Povratak