AEK I DALJE U SVOM FILMU: Grci žestoko odgovorili predsjedniku HNS-a!

FOTO:

Dinamo Zagreb i grčki prvak AEK Atena danas će igrati svoju prvu utakmicu trećeg pretkola, i to na Maksimiru. Uzvrat je već u subotu.

Podsjetimo, Grci su odbijali bilo kakav prijateljski protokol, koji je inače sasvim normalan u Zagrebu kada su u pitanju europski protivnici, zbog preminulog navijača AEK-a. Vatru je pokušao ugasiti predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, ali čini se kako ništa od toga.

Štoviše, AEK je žestoko odgovorio Kustiću službenim priopćenjem u kojem ističe da ne sudjeluje u PR i protokolarnim aktivnostima s Dinamom, ali da to radi oko sigurnosnih pitanja:

“Predsjednik HNS-a mora znati da odbijamo sudjelovati u neformalnim druženjima s Dinamom zato što naš klub i svi njegovi djelatnici žaluju zbog pogibije našeg navijača. Međutim, prisutni smo na svim sastancima na kojima se raspravlja o organizaciji meča i sigurnosti oko njega i na njemu.

Na primjer, bili smo na posljednjem takvom sastanku s predstavnicima UEFA-e na Maksimiru prije našeg treninga ondje. Nismo propustili taj sastanak vezan za sigurnost na utakmici, kao što nećemo ni onaj danas ujutro, na dan odigravanja utakmice. Osim toga, naravno da ne odbijamo komunikaciju s Dinamom kada je u pitanju išta vezano za organizaciju utakmice.

Istina je da smo napustili sastanak u Ateni, ali zbog očitih razloga. Zato što nam je ubijen navijač. Ali u Zagrebu smo prisutni na svim sastancima. Kustić nas optužuje kao da smo nestali, a ne kao da smo na njegovom terenu i jasno vidljivi i prisutni. Prigovori predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza prema AEK-u su apsurdni i potpuno neosnovani. Priča o stvarima koje se uopće ne događaju.”

Komentari

komentara

« Povratak