OVO JE SMIJEH: Hrvatski i slovenski predstavnik iznenadili glasovima za Zlatnu loptu

FOTO:

Lionel Messi je sinoć u Parizu osvojio šestu Zlatnu loptu France Footballa i tako prestigao Cristiana Ronalda koji je ostao na pet.

Argentinac je osvojio 686 bodova, sedam više od glavnog favorita Virgila van Dijka, iako je Liverpoolov stoper osvojio Ligu prvaka i za dlaku ostao bez titule u Premiershipu. Van Dijku su i kladionice predviđale uvjerljivu pobjedu, ali Messiju su titulu donijeli glasovi iz Afrike. Da su se, recimo, gledali samo glasovi europskih novinara, Van Dijk bi uvjerljivo pobijedio.

France Football je dan nakon dodjele objavio kako je glasao svaki od 176 novinara. Svaki novinar odabrao je pet igrača koji su dobili šest, četiri, tri, dva ili jedan bod. Jedini europski novinari koji nisu uvrstili Lionela Messija u svoj izbor bili su ciparski, slovenski i hrvatski predstavnik.

Kolega Zdravko Reić odabrao je Cristiana Ronalda kao najboljeg iako je Portugalac u ukupnom izboru bio treći s gotovo 300 bodova manje od Messija. Andrej Stare sa slovenske televizije odlučio se za Mbappea, a ciparski novinar za Van Dijka, ali nitko nije odabrao Messija ni u prvih pet.

Slovenac Stare bio je u fokusu i prošle godine kad pobjednika Luku Modrića također nije uvrstio u svoj izbor pet najboljih igrača svijeta.

BOMBA NA POLJUDU: PROSLAVLJENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC I JEDAN OD „ĆIRINIH SINOVA“ POSTAJE SPASITELJ HAJDUKA!

LOŠI GUBITNICI: Ronaldova sestra popljuvala Van Dijka

Komentari

komentara

« Povratak