ŠIRI SE CARSTVO: Vlasnik Chelseaja kupio poznati francuski klub!

FOTO:

Još krajem sezone 2022. godine novi vlasnik Chelseaja postao je američki biznismen Todd Boehly koji je svoje vladanje započeo uistinu katastrofalno.

‘Plavci’ iz Londona su prošle sezone uložili preko 600 milijuna eura da bi na kraju iza sebe imali najgoru sezonu u ovom stoljeću. U prvenstvu su završili na 12. mjestu, a u oba domaća Kupa pali su u trećem kolu od strane Manchester Citya. U Ligi prvaka ispali su u četvrtfinalu.

A sada su navijači Chelseaja dodatno frustrirani. Naime, američki konzorcij BlueCo, koji je prošle godine kupio engleski klub Chelsea, preuzet će kontrolu i nad francuskim prvoligašem Strasbourgom. Vlasnik Chelseaja Amerikanac Todd Boehly i njegovi suradnici kupili su RC Strasbourg Alsace. Prema pisanju engleskih medija, za većinski paket dionica platit će oko 70 milijuna eura.

“Ovaj ugovor označava novo poglavlje u povijesti Racinga”, stoji u priopćenju BlueCoa. “Čast nam je biti dio ovog povijesnog kluba. Ova strateška investicija ojačat će našu prisutnost u europskom nogometu, zajedno s našim udjelom u Chelseaju”, dodaju.

Novi vlasnici poručili su kako će dosadašnji predsjednik kluba Marc Keller i dalje voditi klub sa stadiona De la Meinau. Klub se nada da će se pomoću novih sredstava stabilizirati između četvrtog i osmog mjesta francuskog prvenstva.

Dio navijača francuskog kluba nije s odobravanjem dočekao prodaju kluba. “Boehly, nisi dobrodošao”, poručili su navijači slikajući se s transparentom. Strasbourg je prošle sezone zauzeo 15. mjesto u francuskom prvenstvu.

Komentari

komentara

« Povratak