SVE JE OBJASNIO: Pep Guardiola se oglasio o ubojstvu navijača AEK-a!

FOTO:

Nakon što je s Manchester Cityem uzeo prvu Ligu prvaka u povijesti, večeras je s njima uzeo i povijesni prvi Europski Superkup. Pep Guardiola će biti upisan zlatni slovima u povijesnim knjigama ovog engleskog velikana.

Osim što je veliki trener, španjolski velikan je i veliki čovjek. A to je dokazao uoči susreta protiv Seville u Europskom Superkupu. Naime, Grčka policija još uvijek nije utvrdila tko je prije devet dana u Ateni ubio 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa. Boysima je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega.

Situaciju je danas u Ateni, prije utakmice superkupa protiv Seville, komentirao trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

“To je problem društva, a ne nogometa. Rasizam nije problem nogometa nego društva. Rasizam je svuda, nasilje je svuda. Zašto? Zato što je razlika između bogatih i siromašnih prevelika. Nema srednje klase koja bi izbalansirala stanje. Nejednakosti stvaraju probleme. Pola planeta umire od gladi, pola od kolesterola”, rekao je Guardiola pa dodao:

“Ono što se dogodilo u Grčkoj se događa i u drugim državama. To je pitanje kulture i educiranosti. Učitelji bi trebali biti bolje plaćeni, oni koji rade u zdravstvenom sektoru bi trebali biti bolje plaćeni, ali nije tako. Oni koji su na vlasi kradu i svima otežavaju situaciju.”

Komentari

komentara

« Povratak