UEFA promijenila sustav kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

FOTO:

Europska nogometna federacija (UEFA) promijenila je sustav kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru na kojem će, ako se plasira, hrvatska reprezentacija braniti srebro osvojeno prošle godine u Rusiji. (HINA)

U kvalifikacijama će nastupiti 55 europskih reprezentacija koje će se boriti za 13 mjesta, koliko će Europa imati predstavnika u Kataru.

Reprezentacije će biti podijeljene u 10 skupina – pet s po pet ekipa te pet s po šest ekipa. Deset pobjednika će izboriti direktan plasman na SP, dok deset drugoplasiranih + dvije reprezentacije iz Lige nacija idu u dodatne kvalifikacije u kojima će se boriti za preostala tri mjesta.

Reprezentacije će biti podijeljene u tri skupine s po četiri ekipe, a samo će pobjednik svake skupine izboriti SP. U svakoj skupini će se igrati dva polufinala i finale.

U kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine europske reprezentacije su bile podijeljene u devet skupina iz kojih su pobjednici išli direktno na SP, a osam najboljih drugoplasiranih u play-off. Podsjetimo, Hrvati su vizu za Rusiju izborili upravo u dodatnim kvalifikacijama pobijedivši Grčku.

BOMBA NA POLJUDU: PROSLAVLJENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC I JEDAN OD „ĆIRINIH SINOVA“ POSTAJE SPASITELJ HAJDUKA!

PA OVO JE KATASTROFA: Objavljen dres u kojem će Hrvatska navodno igrati na Euru

Komentari

komentara

« Povratak