Bilić: Hrvatska će teško ponoviti srebro iz Rusije, ali može iznenaditi..

FOTO:

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić rekao je u intervjuu za španjolske novine Marca kako će Hrvatska na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru teško ponoviti rezultat otprije četiri godine kada je osvojila srebrnu medalju.

“Bit će teško. Nismo favoriti. Favoriti su uvijek isti: Španjolska, Brazil i Njemačka. Zatim dolaze Engleska, Portugal, Argentina i možda Hrvatska”, rekao je 53-godišnji Bilić. Nije spomenuo aktualnog branitelja naslova Francusku koja je 2018. pobijedila u finalu Hrvatsku 4-2.

“Možemo biti iznenađenje. Jedna stvar koju sigurno znam, nakon što sam šest godina bio izbornik reprezentacije, jest da nitko ne želi igrati protiv nas”, dodao je.

Bilić je vodio Hrvatsku od 2006. do 2012. godine, a zatim je sjedio na klupama moskovskog Lokomotiva, Besiktasa, West Ham Uniteda, Al-Ittihada, West Bromwich Albiona te pekinškog Guoana s kojim se rastao 8. siječnja.

Hrvatska će pod vodstvom Zlatka Dalića igrati na Svjetskom prvenstvu u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom. “Naša sadašnja ekipa je mješavina iskusnih igrača koji su već napravili nevjerojatan posao u Rusiji i jako mladih igrača koji doprinose energijom i kvalitetom”, izjavio je Bilić dodavši kako je to “dobra i uravnotežena” ekipa.

“Neću reći da imamo najbolju sredinu terena, ali ne vidim niti jednu drugu koja bi bila bolja od naše s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem. To je, po meni, velika snaga ove ekipe”, rekao je.

Napomenuo je kako su 36-godišnji Luka Modrić (Real Madrid), 27-godišnji Mateo Kovačić (Chelsea) i 29-godišnji Marcelo Brozović (Inter) “iskusni, kvalitetni te kompletni igrači”. “Odlični su u obrani, u organizaciji napada i držanju lopte. Nitko nije bolji od njih”, naglasio je.

Bilić, nekadašnji branič, smatra da će Hrvatska ovisiti o tome kako će odigrati obranu. “Otkada se Mandžukić oprostio imamo problema s napadačima. Nemamo ‘devetku’. Naš napad, osim Kramarića i Perišića, nije na razini naše sredine terena, ali je za malu zemlju poput naše teško naći igrače za takvu razinu”, rekao je Bilić koji je vodio Hrvatsku u 65 utakmica.

Naveo je kako u Hrvatskoj među igračima postoji zajedništvo a također i nadmetanje. “U Hrvatskoj imaš osjećaj da ako radiš stvari dobro, da će svi pričati o tome”, rekao je Bilić. “I također, radiš li loše, da će čitava zemlja pričati o tome. To unosi odgovornost i čini te spremnim, jako motiviranim i konkurentnim”.

Komentari

komentara

« Povratak