Brazilske vlasti zabranile četvorici Argentinaca da večeras igraju, CONMEBOL poništio odluku!

FOTO:

Nekoliko sati uoči kvalifikacijske utakmice za SP, između Brazila i Argentine, odvijala se prava drama. Na kraju je presudila krovna južno-američka nogometna organizacija…

Brazil nema pravo na bojkot

Dva sata uoči utakmice Brazi – Argentina gostujuća je momčad dobila naputak kako njihova četvorica igrača večeras ne mogu nastupiti. Naime, brazilske vlasti su odlučile kako Argentinci Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia ne mogu igrati jer su prekršili COVID protokol koji je na snazi u Brazilu.

Navedeni igrači Argentine nisu službeno prijavili da su u proteklih 14 dana boravili u Engleskoj, iako je to očito jer igraju u Premiershipu. Prema pravilu koje vrijedi u Brazilu, svi koji dolaze iz Engleske moraju u obaveznu izolaciju. Kako spomenuta četvorica Argentinaca to nije prijavila, obaviješteni su kako moraju u karantenu ili odmah napustiti Brazil.

Argentinci su žestoko reagirali na ovo, žaleći se kako ih niko nije obavijestio o ovom protokolu. Štoviše, Lionel Scaloni je u početni sastav uvrstio Martineza, Romera i Lo Celsa.

U međuvremenu je i južnoamerička nogometna organizacija CONMEBOL donijela odluku kako navedeni igrači Argentine mogu igrati bez obzira na odluku domaćih vlasti. Također, ako Brazil odluči bojkotirati utakmicu, tri boda će automatski pripasti reprezentaciji Argentine.

Komentari

komentara

« Povratak