ČEKA SE POTVRDA: Hajduk Split ima novog trenera!

FOTO:

Hajduk Split još uvijek nema pravog trenera nego je u ulozi privremenog trenera mladi Mislav Karoglan. A on je svoje odradio kako treba iako mu se spotiče slabašna igra.

No, prema pisanju Sportskih novosti Karoglan bi trebao ostati trener do kraja sezone! Naravno, može se dogoditi, što je malo vjerojatno, da Hajduk doživi sramotu eliminacije u osmini finala kupa u Bjelovaru protiv Mladosti iz Ždralova ili da u zadnjem nadmetanju za bodove Slaven Belupo u Koprivnici nanese “bijelima” izrazitiji poraz, pa da u tom slučaju, onom prvom, za kup, odmah bude maknut s klupe ili u onom drugom, za bodove, dovede svoj položaj u pitanje.

Gotovo da ne postoji navijači Hajduka koji je vjerovao kako će Karoglan nastaviti s Hajdukom. No, Bijeli su izveli seriju bez poraza na devet prvenstvenih utakmica (šest pobjeda i tri neodlučene), što bi u nekim drugim okolnostima bila u najmanju ruku bilanca za borbu za prvaka.

Ipak, poslije svega, Karoglan je odlučio pustiti dušu na volju izjavom: “Obećavam vam jako dobrog trenera u nastavku sezone!” I tu zaista sumnjamo kako je mislio na nekog drugog…

Kao igrač, ofenzivni vezni, promijenio je mnogo klubova. Bio je standardan u dresu mostarskog Zrinjskog te Širokog Brijega, pa i u misterioznom Singapore Armed Forces FC-u. A kao trener najbolji utisak ostavio je u Croatiji iz Zmijavaca, što je njegovo prirodno stanište, da bi ga Krešimir Gojun, tadašnji neprikosnoveni vladar omladinskog pogona, doveo kao trenera Zadra na Poljud da vodi kadete “bijelih”.

Potom je Karoglan bio glavni pomoćnik svrgnutim trenerima Gustafssonu i Dambrauskasu, pa sada u svojim istupima kao glavni trener zna djelovati prilično neuvjerljivo, čak i osjetljivo. Tako se znao često bez razloga ispričavati, preuzimati krivnju za neke propuste i slabosti, za nedorečene igre.

Prvi put se baš poslije pobjede nad Osijekom postavio odlučnije, ostavio je dojam sigurnosti i samopouzdanja, vjerojatno zato što je dobio signal o produženju svoje avanture na klupi Hajduka.

Komentari

komentara

« Povratak