ČUDNA NEKA LJUBAV: Hajduk za prvo kolo kažnjen više nego svi ostali zajedno

FOTO:

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama za utakmice prvog kola:

“Hajduk je kažnjen je s 12.000 kuna nakon utakmice Istra 1961 – Hajduk jer je gostujuća navijačka skupina Torcida, čijih oko 1200 pripadnika je bilo smješteno na južnoj tribini, zapalila prvu baklju u 14. minuti te je ista izgorjela na tribini, dok je drugu baklju zapalila u 26. minuti koja je također izgorjela na tribini.

U 70. minuti utakmice gostujuća navijačka skupina Torcida prvotno je zapalila 2 baklje i 4 bljeskalice te su iste sve bačene u teren za igru, potom su zapalili još 13 baklji koje su izgorjele na tribini. Zbog navedenog sudac je morao prekinuti utakmicu od 70 do 72. minute.

Ponovo u 73. minuti gostujuća navijačka skupina Torcida pali jednu baklju i istu bacaju u teren za igru zbog čega je sudac morao prekinuti utakmicu te je prekid trajao 30 sekundi. Također su isti u 73. minuti zapalili tri baklje i dvije dimne kutije koje su sagorjele na tribini. Također je ponovno u 74. minuti utakmice zapaljena jedna dimna kutija koja je sagorjela na tribini.

Istra 1961 kažnjena je s 5.000 kuna nakon utakmice Istra 1961 – Hajduk jer je domaća navijačka skupina Demoni, koji su bili smješteni na sjevernoj tribini (bilo ih je 200) u 56. minuti utakmice zapalila jednu baklju koja je izgorjela na tribini.

Dinamo je kažnjen s 5.000 kuna nakon utakmice Dinamo – Lokomotiva jer su navijači Dinama u 12. i 13. minuti zapalili po jednu dimnu kutiju i jednu baklju koje su izgorjele na tribini, dok su ponovno u 75. i 76. minuti zapalili osam baklji koje su sve izgorjele na tribini.

Mateo Marić (Lokomotiva) i Edin Julardžija (Gorica) kažnjeni su s po 5.000 kuna i dvije utakmice neigranja zbog crvenih kartona, a Borja Zabala iz stručnog stožera Istre 1961 kažnjen je s 1.000 kuna zbog isključenja prilikom izlaska s terena.” Ne spominje se dakle Zabalin verbalni ili navodni fizički napad na suca utakmice Tihomira Pejina, o čemu se govorilo nakon utakmice.

Komentari

komentara

« Povratak