DEČKO OD MILIJUN DOLARA: Evo što danas radi famozni Anderson Costa!

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL/EXPA

Kada je Anderson Costa došao u Dinamo početkom 2006. godine, mnogi su pomislili kako je stigao pakleni napadač. No, Anderson je samo dominirao u poznatoj nogometnoj simulaciji koja se zove Football Manager.

Stasiti napadač u dresu Vasca da Game trpao je kome i kako je htio, bilo je tu i golova škaricama i brojnih drugih poteza i nikome nije bilo jasno kako je ovaj 22-godišnjak promaknuo drugim europskim klubovima. Dinamo ga je platio, činilo se, samo milijun dolara s obzirom na ono što je dobivao.

“Trener Josip Kuže apsolutni je gospodar Dinamove sportske politike i u dogovoru s njim smo odlučili da nam treba upravo takav profil igrača kakav je Anderson. On je kralj šesnaesterca, skakač i pivot. Anderson je igrač kakav nam treba za Europu”, rekao je ponosno Mamić na press-konferenciji nakon čega je Anderson dobio dres s brojem 9 i rekao da se nada da će Dinamu pomoći na putu do Lige prvaka.

No – nije se dogodilo. Samozatajni Brazilac postao je jedan od najvećih i najskupljih Dinamovih promašaja kojeg je Dinamo osim milijun dolara odštete plaćao i 200.000 dolara po sezoni. Tek se kasnije saznalo da ga, prije nego što je došao u Dinamo, Crvena zvezda nije željela za 300.000, a berlinska Hertha ni za 250.000 dolara. Anderson je za Dinamo odigrao 13 utakmica i upisao samo tri gola.

Dinamovi navijači pamte ga po samo 26 sekundi nastupa u derbiju na Poljudu protiv Hajduka. U 80. minuti pri vodstvu Hajduka 1:0 Josip Kuže ubacio je svojeg skupog napadača u igru koji je onda u pokušaju da zaustavi kontru Hajduka s leđa pokosio Tomu Ercega i dobio izravni crveni karton.

U razgovoru za Index.hr otkriva što radi danas: “Igrao sam u brazilskim klubovima i 2015. sam odlučio da je dosta. Bio sam potpuno spreman na to i nimalo tužan. Već tad sam razmišljao o biznisu i onda sam se priključio bratu i ocu koji ima građevinsku firmu. Danas se bavimo tim poslom i živimo sasvim solidno u Brazilu. Dinamu i dinamovcima šaljem jedan veliki zagrljaj!”

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak