DOK CIJELI SVIJET ŽIVI U KARANTENI, ONI SU POČELI IGRATI, I TO PRED GLEDATELJIMA: Najtrofejniji klub lige već na startu sezone doživio težak poraz

FOTO:

Dok većina nogometnog svijeta miruje, u Bjelorusiji je utakmicom Energetik-BGU – BATE Borisov krenula nova nogometna sezona.

Nije bilo nikakve izolacije ili karante, a utakmica u Minsku se igrala pred 800-tinjak gledatelja.

“Iz kojeg razloga ne bismo počeli prvenstvo ? Je li u našoj zemlji proglašeno izvanredno stanje? Nema kritične situacije. Stoga smo odlučili početi prvenstvo,” kazao je predsjednik Bjeloruskog nogometniog saveza Vladimir Bazanov.

Dodao je da nema smisla zabranjivati dolazak na stadion, kao što su to učinile mnoge druge lige prije nego što su konačno obustavile natjecanje.

“Da, mnoge su utakmice u Europi odigrane bez gledatelja. Ali toliko se navijača okupi oko stadiona da nema smisla zatvoriti utakmicu.”

Domaćin je na koncu iznenađujuće slavio sa 3-1. BATE je sa najtrofejniji bjeloruski klub sa 15 naslova prvaka, pri čemu je 13 osvojio u nizu, no lani je izgubio naslov od Dinama iz Bresta. U Bjelorusiji je prema posljednjim podacima 51 osoba oboljela od koronavirusa.

Komentari

komentara

« Povratak