DRAMA NA OTOKU: Evertonu uzeli bodove, a evo koji klubovi strahuju od puno jače kazne!

FOTO:

Danas se dogodila najveća kazna u povijesti engleskog Premiershipa. Naime, tamošnji Everton kažnjen je s oduzimanjem čak deset bodova!

Klub iz Liverpoola kažnjen je zbog kršenja propisa o održivosti i profitu Premier lige. Kazna vrijedi odmah i Everton je pao u zonu ispadanja. Najveća je to kazna u povijesti Premier lige. Očekuje se da će klub uložiti žalbu na ovakvu odluku.

“Razočarani smo i šokirani ovakvom odlukom komisije. Smatramo da nam je dodijeljena neprimjerena sankcija. Uložit ćemo žalbu i o tome smo već obavijestili čelništvo lige. Everton je uvijek bio otvoren i transparentan klub, koji je poštivao pravila. Radili smo u dobroj vjeri i ne razumijemo optužbe koje je protiv nas podignula Premier liga.”

“Smatramo da smo kažnjeni prestrogo u odnosu na to kakvi su dokazi ponuđeni. Pratit ćemo s velikim interesom odluke u drugim slučajevima u Premier ligi”, objavio je engleski klub na službenoj stranici.

Premier liga je klub iz Liverpoola u ožujku optužila za kršenje financijskog fair-playa. Everton je u trogodišnjem periodu imao gubitak od gotovo 372 milijuna funti, a granica u natjecanju iznosi 105 milijuna. Pod istragom su još neki klubovi, među njima Chelsea i Manchester City. Neki smatraju kako će oba kluba biti žestoko kažnjena.

Naime, primjerice Manchester City je optužen po čak 115 točaka!

Komentari

komentara

« Povratak