Dvadeset dana uči otvaranja Mundijala želi promijeniti reprezentaciju kako bi zaigrao u Kataru!?

FOTO:

Za manje od tri tjedna započinje dugo očekivano Svjetsko prvenstvo u Kataru. Mnogi izbornici su već objavili šire popise nogometaša na koje računaju na Mundijalu.

Mijenja nacionalnu vrstu radi Mundijala

Igranje na Svjetskom nogometnom prvenstvu san je većine nogometaša. Jedan od njih je i ograč PSV-a, Anwar El-Ghazi. On je debitirao za reprezentaciju Nizozemske 2015. godine, na utakmici protiv Kazahstana. Tad je i asistirao u pobjedi 2:1, da bi opet za dva dana odigrao 69 minuta u porazu od Češke 3:2.

Na žalost, otada nije upisao ni minute za reprezentaciju Nizozemske, a ništa bolje se ne nazire ni u bližoj budućnosti. El-Ghazi je zbog toga odlučio promijeniti reprezentaciju. Kako preko oca vuče marokansko podrijetlo, plan mu je idućih dana dobiti državljanstvo Maroka. Ako mu to pođe za rukom, stekao bi pravo nastupa za Maroko u Kataru.

Prije je pravilo bilo da igrač ne može mijenjati reprezentaciju ukoliko upiše jedan nastup u službenim utakmicama za neku reprezentaciju, no ta granica je sada postavljena na tri utakmice. El-Ghazijeva sreća u ovom slučaju je da ima samo dvije.

Podsjetimo, Maroko će u grupnoj fazi nadolazećeg Svjetskog prvenstva igrati s reprezentacijama Hrvatske, Belgije i Kanade.

Komentari

komentara

« Povratak