ENGLEZI SE RASPISALI: Manchester City i Chelsea lete u drugu ligu!?

FOTO:

Jučer je definitivno vijest dana u svjetskom nogometu nevjerojatna kazna koja je zadesila engleski Everton zbog kršenja financijskog fair playa.

No, čini se kako nogometni klub iz Liverpoola neće biti jedini klub kojeg će kazniti. Engleski mediji sada pišu kako bi se puno stroža kazna mogla dogoditi Manchester Cityu protiv kojeg je u tijeku najkompleksnija istraga s obzirom da su optuženi po čak 115 točaka.

Aktualni prvak Europe još je u veljači optužen za moguće kršenje FFP-a od sezone 2009./10. do sezone 2017./18. po čak 115 točaka, no odluke i dalje nema. Premier liga ove je godine uvela pravilnik prema kojem odluke o kaznama zbog mogućih financijskih prekršaja moraju biti donesene u 12 tjedana od početka postupka uz napomenu da se u iznimnim slučajevima taj rok može produljiti.

A u problemima je i Chelsea. Londonski The Times također piše kako bi Chelsea i City mogli dobiti značajno teže kazne od Evertonove, s time da još nije poznato koliko će točaka optužnice imati Chelsea, ali je poznato da kazne za oba kluba neće biti retroaktivne, odnosno neće im se oduzimati trofeji osvojeni u razdoblju kada su se prekršaji navodno dogodili.

The Times tvrdi kako je osim izbacivanja u niži rang moguće i oduzimanje 30 bodova, ali istovremeno procjenjuje kako će proces biti jako dug te da slučaj Cityja neće biti riješen još barem dvije godine.

Komentari

komentara

« Povratak