Fanove Davida Beckhama iznenadilo u što ulaže ogroman novac

FOTO:

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham ulazi u virtualni svijet kao suvlasnik londonskog start-up Guild Esportsa.

Iz Guild Esportsa, koji će imati sjedište u Londonu, najavili su pokretanje akademije igrača, ali i pokretanje timova u raznim esport arenama uključujući Rocket League, EA Sports, FIFA i Fortnite.

“Imamo viziju i želimo postaviti novi standard, podržavajući igrače u budućnosti”, rekao je Beckham.

“Kroz karijeru sam imao dovoljno sreće igrati s nogometašima na vrhu njihove karijere i iz prve sam ruke vidio strast i predanost koja potrebna za vrhunski rezultat. Posvećeni smo njegovanju i poticanju talentiranih mladih igrača putem naših akademskih sustava i radujem se što ću pomoći našem timu Guild Esportsa da raste”, dodao je legendarni engleski nogometaš.

Poznati britanski ilustrator, grafičar i dizajner Fergus Purcell bit će zadužen za brendiranje kompanije. Financijski detalji Beckhamove investicije nisu objavljeni, ali Financial Times izvještava da će on postati drugi najveći Guild Esports dioničar.

“Izgradili smo iskusan menadžerski tim i ponosan sam što je David Beckham suvlasnik u ovom pothvatu”, rekao je prvi čovjek tvrtke Carleton Curtis.

Bivša zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida suvlasnik je i američkog nogometnog prvoligaša Inter Miamija koji ove godine počinje nastupati u MLS-u.

Naime, Beckham je još 2014. kupio franšizu po cijeni od 25 milijuna dolara, a pored njega u vlasničkoj strukturi su Jorge i Jose Mas iz tvrtke MasTec, Marcelo Claure i MasayoshiSon (SoftBank Group).

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak