FANTASTIČNA ZARADA: Luka Vušković je najskuplji transfer u povijesti Hajduka!

FOTO:

Ugledni talijanski novinar, Fabrizio Romano, danas je objavio kako je Luka Vušković napokon sve dogovorio s novim klubom.

Njegov novi klub tako postaje engleski prvoligaš Tottenham Hotspur. “Tottenham samo što nije potpisao vrhunskog hrvatskog talenta Luku Vuškovića. On je tražio najbolji projekt za razvoj i našao ga je u Spursima. Željelo ga je još pet vrhunskih klubova, ali on je htio samo u Tottenham. Dogovorio je osobne uvjete, a klubovi odštetu. Upravo se rješava papirologija i onda će biti i službeno gotovo”, otkriva Romano.

Mjesecima se špekuliralo o tome gdje će ovaj 16-godišnji supertalent nastaviti svoju karijeru. Malo je bilo čudno zašto se transfer nije realizirao tijekom ljeta, ali sad je jasno. Iako ove sezone nije odigrao ni jednu utakmicu, Luka je već upisao 11 nastupa za prvu momčad Hajduka. Tu je i jedan pogodak.

Transfermarkt kaže kako Vušković vrijedi šest milijuna eura, ali bilo je jasno kako Hajduk ni u ludilu ne bi prihvatio takav iznos. Ipak se radi o supertalentu kojeg su tražili PSG, Manchester City i još neki ugledni europski klubovi. A detalji transfera čak su i procurili u javnost.

Naime, kako Index.hr prenosi, Hajduku će pripasti čak za više od 11 milijuna eura što znači da je postao najveći izlazni transfer u povijesti kluba. Do sada je rekordni izlazni transfer bio onaj Nikole Vlašića. Hajduk ga je u ljeto 2017. prodao Evertonu za 11 milijuna eura. Iza njega je Nikola Kalinić, prodan 2009. Blackburnu za 7 milijuna eura. Tako je tri najskuplja igrača u povijesti Hajduk plasirao u Englesku.

Komentari

komentara

« Povratak