GAŠENJE LIGE PRVAKA: Predsjednik UEFA-e skandalozno podržao pokretanje europske Superlige!

FOTO:

Iako je više puta spominjao da će se truditi svim silama u pomaganju malim nacijama, predsjednik Uefe Aleksander Čeferin sve je bacio u  vjetar jednim potezom. Dugo najavljivana Superliga mogla bi krenuti od 2024. godine, to bi značilo konačni slom Lige prvaka.

U elitnoj ligi natjecali bi se samo najbogatiji klubovi Europe, manjim klubovima bi to značilo zatvaranje vrata zauvijek. I trenutno stanje u aktualnoj Ligi prvaka nije nimalo drukčije, tu i tamo se koja ekipa iz nogometno manje zemlje uspije kvalificirati u grupnu fazu, no bogati klubovi kolo vode.

Na sjednici Udruženja europskih klubova koja je održana u Amsterdamu, Čeferin je bezuvjetno podržao pokretanje Superlige, preko noći promijenio stavove te izazvao veliku ljutnju i razočaranje manjih zemalja. Optužuju ga da je „kleknio pred bogatima“ i vrlo vjerovatno žale što su podržale njegovu kandidaturu za čelnog čovjeka europskog nogometa.

Kako bilo, uz pomoć američkog kapitala, sudionicima Superlige bi moglo biti zajamčeno čak milijardu eura uz razne nagrade. Čeferin ovaj problem hoće riješiti proširenjem Europske lige već od iduće sezone kada bi klubovi trebali biti podijeljeni u dvije jakosne grupe, ali ovaj požar će teško ugasiti…

Komentari

komentara

« Povratak